Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
czy rzeczywiście padła mi skrzynia -pomocy
Moderator: Moderatorzy
czy rzeczywiście padła mi skrzynia -pomocy
Przepraszam ale sie zagalopowałem kolega od osłony przegu bedzie wiedział o co chodzi-----Sprawa jest następująca-wcześniej pisałem, że coś stuka w mej reni: oboawiam się iż to skrzynia biegow ponieważ samochód stoi na kołkach ze zdjęto prawą półosią włączam silnik nic nie stuka załączam 1 później 2 i 3... i coś jednostajnie nawala tak jak by w skrzyni. Rozłączam sprzęgłem cisza. Awaria dopadła mnie jak normalnie skręcałem na parking myślałem,że mi cała półoś walneła ale nie-może ktoś wie co to może w tej skrzyni się posypało i czy da się to zrobić czy będe musiał wymienić całą skrzynkę. Jak by ktoś miał na zbyciu to dajcie znać (nr.skrzyni:JB 5001)
Jak już pisałem w innym temacie: skrzynia MB1 jest 3-biegowym automatem stosowanym w R5 oraz w Clio I. Co prawda w Clio częściej spotykaną skrzynią jest AD4 (4-biegowy automat od VW).
Jeśli szukasz nadal tej skrzyni to w Zgierzu kilka dni temu rozbierali takie auto (R5 Automat). Niestety stan skrzyni nieznany ponieważ auto stało na parkingu policyjnym pewnie dość długo i nie zostało odpalone żeby sprawdzić działanie skrzyni.
Osobiście polecałbym rozejrzeć się za taką skrzynią z Clio. To prosta mechanicznie i technologicznie skrzynia. W Clio sprawdzała się bardzo dobrze (może dlatego że miał jedynie 60 tys przebiegu)
Jeśli szukasz nadal tej skrzyni to w Zgierzu kilka dni temu rozbierali takie auto (R5 Automat). Niestety stan skrzyni nieznany ponieważ auto stało na parkingu policyjnym pewnie dość długo i nie zostało odpalone żeby sprawdzić działanie skrzyni.
Osobiście polecałbym rozejrzeć się za taką skrzynią z Clio. To prosta mechanicznie i technologicznie skrzynia. W Clio sprawdzała się bardzo dobrze (może dlatego że miał jedynie 60 tys przebiegu)