Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
kłopoty z sinikiem
Moderator: Moderatorzy
kłopoty z sinikiem
Witam wszystkich klubowiczów mam renie 1.4 mono i od niedawna mam problem. Tzn. cięzej mi pali i po przejechaniu ok.2 km. zaczyna mi słabnąć i przerywać, jak ja zgasze i poczekam chwile jedzie kawalek normalnie. myslałem ze jest cos z paliwem ale to sprawdzilem pompka podaje mi paliwo, swiece tez mysle ze nie, zmienilem wszystkie na inne i jest to samo, mechanik mowił mi ze to moze byc modół. Pomóżcie!!!!!! licze na wasze posty.
modul, wtrysk, czujniki (polozeniawalu, temperatury), komp, map sensor, sonda...
odlacz co sie tylko da aby tylko silnik chodzil i zobacz co sie bedzie dzialo
zostaw podlaczone tylko:
- map sensor
- czujnik polozenia walu
- modul
- wtrysk
reszte poodlaczaj - jesli dalej bedzie tak samo to juz masz tylko 4 opcje.. a nie wszystkie...
odlacz co sie tylko da aby tylko silnik chodzil i zobacz co sie bedzie dzialo
zostaw podlaczone tylko:
- map sensor
- czujnik polozenia walu
- modul
- wtrysk
reszte poodlaczaj - jesli dalej bedzie tak samo to juz masz tylko 4 opcje.. a nie wszystkie...
no dobrze a co z pompką paliwa, sprawdzałem i podaje paliwo. W kilka minut napompowała mi 5l w kilka minut, ale być moze podaje za male cisnienie, bo ostatnio sporo jezdzilem na rezerwie, być moze zassała już powietrza i sie uszkodziła???wymienic ją???
A i zmieniłem na inny modul i dalej to samo!!!!!!!
A co to jest map sensor???
znajomy mechanik podlanczał moje autko pod kompa i czujniki temperatury wskazywały wporząku.
Czy ten map sensor jest też od temperatury i czy komp go pokaże???
A i zmieniłem na inny modul i dalej to samo!!!!!!!
A co to jest map sensor???
znajomy mechanik podlanczał moje autko pod kompa i czujniki temperatury wskazywały wporząku.
Czy ten map sensor jest też od temperatury i czy komp go pokaże???
Ostatnio zmieniony 9 lutego 2009, 20:08 przez smyczka, łącznie zmieniany 2 razy.
Smyczka a czemuś odrazu tak nie powiedział kolego filtry paliwa posprawdzaj a elektroniką zajmij się na końcu w tym przypadku najprawdopodobniej masz zabity filtr paliwa i przez to traci siłę żony cienias 900 miał te same objawy też sie z tym męczyłem a sprawa okazała się banalnie prosta, do temp. 50-60 stopni szedł jak rakieta a później kangurki i brak siły 5-10 minut odpoczynku 2-3 km normalnie i znowu powtórka z rozrywki, to teraz powiem inaczej najprawdopodobniej wymiana filtra paliwa i jeżeli zacznie normalnie pracować wypłukaj dobrze zbiornik paliwa żeby ten syf znowu nie zapchał ci filtrów.