Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

kłopoty z sinikiem

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

smyczka

kłopoty z sinikiem

Post autor: smyczka »

Witam wszystkich klubowiczów mam renie 1.4 mono i od niedawna mam problem. Tzn. cięzej mi pali i po przejechaniu ok.2 km. zaczyna mi słabnąć i przerywać, jak ja zgasze i poczekam chwile jedzie kawalek normalnie. myslałem ze jest cos z paliwem ale to sprawdzilem pompka podaje mi paliwo, swiece tez mysle ze nie, zmienilem wszystkie na inne i jest to samo, mechanik mowił mi ze to moze byc modół. Pomóżcie!!!!!! licze na wasze posty.
lodoo
Post autor: lodoo »

modul, wtrysk, czujniki (polozeniawalu, temperatury), komp, map sensor, sonda...
odlacz co sie tylko da aby tylko silnik chodzil i zobacz co sie bedzie dzialo

zostaw podlaczone tylko:
- map sensor
- czujnik polozenia walu
- modul
- wtrysk

reszte poodlaczaj - jesli dalej bedzie tak samo to juz masz tylko 4 opcje.. a nie wszystkie...
smyczka

no dobrze a co z pompką paliwa, sprawdzałem i podaje paliwo. W kilka minut napompowała mi 5l w kilka minut, ale być moze podaje za male cisnienie, bo ostatnio sporo jezdzilem na rezerwie, być moze zassała już powietrza i sie uszkodziła???wymienic ją???

A i zmieniłem na inny modul i dalej to samo!!!!!!!

A co to jest map sensor???

znajomy mechanik podlanczał moje autko pod kompa i czujniki temperatury wskazywały wporząku.

Czy ten map sensor jest też od temperatury i czy komp go pokaże???
Ostatnio zmieniony 9 lutego 2009, 20:08 przez smyczka, łącznie zmieniany 2 razy.
wsmpw

Post autor: wsmpw »

edytuj posty map sensor jest podłaczony pod kolektor ssący i idzie do niego wtyczka z 3 kablami... i wężyk (czarny plastik)
lodoo

map powinien zostac wykryty na kompie

podmien jeszcze czujnik polozenia walu

sprawdz kompresje
smyczka

wsmpw co masz na myśli pisząc edytuj posty???

Czyli mam rozumieć ze wykluczacie pompke paliwa???? Sprubuje jeszcze z tym czujnikiem wału. dzięki za wszystkie odpowiedzi bardzo mi pomagacie. Muszę ją jak najszybciej naprawić jest mi bardzo potrzebna.!!!!
jjmag

Post autor: jjmag »

sprawdził bym jeszcze sam monowtrysk dokładnie bo na postoju kompem to sobie można sprawdzać a w czasie jazdy pokaże co innego
smyczka

a jak najlepiej sprawdzić monowtrysk? Komp go wykaże czy poprostu wymienić na inny???

A czy moge wsadzić do niej monowtrysk z innego silnika o wiekszej pojemnosci, bo wizualnie wygładają tak samo ?!>?
jjmag

wizualnie to one wszystkie nawet i od poloneza są podobne najlepiej podjechać do kogoś kto zajmuje się regeneracją wtrysków zapłacić parę złoty żeby go sprawdził, albo jak masz dojście to podrzuć inny ale radzę z tej samej pojemności bo też mogą być cuda.
smyczka

dzieki wielkie jjmag sprawdze i zobaczymy bo już cholery dostaje, chodziła mi jak żyletka podjechałem na CPN zalałem i nie mogłem ruszyć wtedy sie wszystko zaczeło. Paliwo wykluczam bo dolałem drugiego i nic.!!!
jjmag

Smyczka a czemuś odrazu tak nie powiedział kolego filtry paliwa posprawdzaj a elektroniką zajmij się na końcu w tym przypadku najprawdopodobniej masz zabity filtr paliwa i przez to traci siłę żony cienias 900 miał te same objawy też sie z tym męczyłem a sprawa okazała się banalnie prosta, do temp. 50-60 stopni szedł jak rakieta a później kangurki i brak siły 5-10 minut odpoczynku 2-3 km normalnie i znowu powtórka z rozrywki, to teraz powiem inaczej najprawdopodobniej wymiana filtra paliwa i jeżeli zacznie normalnie pracować wypłukaj dobrze zbiornik paliwa żeby ten syf znowu nie zapchał ci filtrów.
smyczka

filtr paliwa był w porządku okazała sie pompka paliwa!!!!!!!! ale profilaktycznie filtr tez wymieniłem. Wielkie dzieki za rady ui pomoc.
lodoo

smyczka pisze:
... sprawdzilem pompka podaje mi paliwo ...

...

... okazała sie pompka paliwa!!!!!!!! ...
uwielbiam to... i wez tu doradzaj.... :-P
wsmpw

Post autor: wsmpw »

8-) kozak tego na forum nie było jeszcze..
Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

każdy od czegoś musi zacząć, kilka awarii i napraw i autko rozkręcone i skręcone w godz
tel. 694-451-356
Obrazek
ODPOWIEDZ