Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Jak juz pisalem gdzies tam, padł mi predkosciomierz, wiec moze by calosc wymienic? Mam te takie ubogie, z kontrolka chlodzienia/przegrzania, oleju wskanizk paliwa i rezerwy kontrolka predkosciomierz, kontrolka ssania i 2 rzedy kontrolek po bokach. Co bedzie pasowalo bez problemow w jego miejsce? I czy takie pasujace bedzie mialo kontrolke rezerwy? rozumiem ze dojdzie we polaczeni obrotka ale to pikus i zmiana czujnika temp cieczy zeby wskaznik chodził. Czy te majace wskaznik maja tez kontrolke?
Jak masz ubogie to dam ci gratisowo kompletne zegary, przelorzysz predkosciomiesz i jazda. Jak chcesz dam ci do przymiarki sama szybke od bogatej wersji zegarow i zoabczysz czy ci przypasuja rozmiarowo. Ale wotpie aby sie zmiescily bez ciecia deski. Pozdro z Lodzi
oj chlopieLodoo, wierz mi ze sztuka poruszania sie po forum jest mi skądinąd znana, skad to moze pozniej jak sie przedstawie na dobrze
Z tego co znalazłem niestety nie wynika jasno jak jest... kilka gdyban, kilka "kup i przymierz" Mnie chodzi o ksztalt szybki zeby wpasowała ładnie i linka zeby podeszła, ew podłaczenia elektryczne, choc to akurat pikus do przerobienia
gufner, jak najbardziej jestem zainteresowany takim giftem, nawet wymiennie za złoty napoj daj tylko jakies namiary na siebie na PW i jutro u ciebie jestem, w zasadzie rozwiaze to moj problem :P:):)
no to slabo ja znasz... sorry ale jak wiem ze dokladnie takie pytania i odpowiedzi byly to co myslisz ze po kilku tygodniach juz bedize wiadomo dokladnie skoro jakis czas temu nie bylo wiadomo?? a jak juz twierdzisz ze znalazles tematy o takich rzeczaqch to je kontynuuj a nie tworz nowy - przez takie jak twoje postepowanie potem jest 50 ematow o tym samym i niczego nei mozna znalezc...
z reguly nei odkopuje sie tematow zeby wyrazic np swoja opinie albo potwierdzic rzecz juz oczywista w temacie... ale zeby zapytac o cos nowego albo dac znac o czyms nowym w konkretnym temacie - wypada odgrzebac nawet i roczny temat...
myslenie nie boli... klepanie nowych tematow i postow jest jednak latwiejsze, co?...
szybka z r5 pasuje tylko z r5, z r19 ma inna krzywizne.... bylo
temat o linkach byl bardzo niedawno - sam pomagalem agnieszce sobie z tym poradzic...
poalczenia elektryczne sa w serwisowce... tez pisalem o tym...
Lodoo, widze kolego ze ty lubisz byc moderatorem. Uczyc mnie w poslugiwaniu sie forum nie musisz, mam to doskonale obcykane. Moje działanie jest proste, nie znalazłem wyczerpujacych odpowiedzi w wątkach ktore przeczytalem, a pytania w nich sa sformuowane nie wprost, a juz tym bardziej odpowiedzi, ale poswiece troche czasu i wydobede z nich informacje pytajac dalej o konkrety. Załorzylem kilka KLAROWNYCH postow z pytaniami oczekujac KLAROWNYCH informacji. To nie jest robienie balaganu, ale mozesz miec odmienne zdanie. Skasuj wiec moje tamaty, odgrzeje te ktore wspominasz.
wiadomo że kąt szybki w 19 inny i że elektrykę trzeba przerobić a co z tarczami? jak moje są do 180km a wkładane do 220km to czy tarcze tez muszę przerobić
ja mam takie jak tu http://www.allegro.pl/item518850009_ren ... cznik.html
predkosciomierze sa wyskalowane dobrze... wszystkie skrzynie renault maja takie samo przelozenie na wyjscie linki, takze
do R5 pasuja takie z szybka od R5
tyly sa wszystkie takie same i pasuja... trzeba tylko obciac te lapy
kiedys kupowalem z clio i nie wiem czy szybka nie pasowala... nie pamietam juz...
szybka z R19 wchodzi po dopieszczeniu tu i tam..., bez dopieszczania wchodzi na wierzch i opiera sie na rancie - ale sama szybka - i wystaje jakies 0,5cm tylko
21 nie wiem
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2009, 23:34 przez lodoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Lodoo pisze:wszystkie skrzynie renault maja takie samo przelozenie na wyjscie linki, takze
nieprawda...
22/18 21/18 21/19 21/20 21/29 (wydaje mi się że jest to błąd druku ale występowało w 2 przypadkach) Electronic
Ogólnie modeli skrzyń JBx i JC5 jest 246 (do lutego 1997) Jest w czym wybierać
no tak... ale sa tez rozne przelozenia glowne, a przelozenie na licznik jest juz za glownym...
suma sumarum powinno byc na licznik zawsze tak samo...
a poza tym co to za roznice sa... tyle to jest roznicy na innych oponach
22/18 = 1,222
21/18 = 1,167
21/19 = 1,105
21/20 = 1,050
Lodoo pisze:no tak... ale sa tez rozne przelozenia glowne, a przelozenie na licznik jest juz za glownym...
suma sumarum powinno byc na licznik zawsze tak samo...
a poza tym co to za roznice sa... tyle to jest roznicy na innych oponach
22/18 = 1,222
21/18 = 1,167
21/19 = 1,105
21/20 = 1,050
Załóż inne opony, inne zegary i multiplikuj błąd. Dobra rada. Jak trafisz niefartownie i powiążesz pierwsze z ostatnim masz 14% różnicy, błahostka. 5% w najlepszym przypadku też jest grubo poza normą.
nowe standardowe samochody maja odchylki nawet o 10%....
czytalem taki test przy roznych predkosciach roznych aut jakis czas temu....
przerabialem zegary z R5 z obrotkiem i bez, clio 1.4, R19 1.7, R5 GTE, mialem w sumie 3 skrzynie biegow - wszystko pokazywalo raczej dobrze... porownywalem z meganka, sprawdzalem na takich drogowych miernikach co pokazuja...
moze dobrze trafialem z zegarami... nie wiem...