Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Półoś od JB5 do JB3
Moderator: Moderatorzy
Półoś od JB5 do JB3
jak w temacie szukałem nie znalazłem wyczerpujaczej odpowiedzi
czy jeśli mam ten element co odchodzi na prawą półoś ze skrzyni jest on zakołkowany (renault 19) to czy jak wypnę tą półoś z tego koszyka od JB5 i włoże do koszyka od JB3 to będzie dobrze czy sie różni półoś długością wałka.. czy tego gniazda?
czy jeśli mam ten element co odchodzi na prawą półoś ze skrzyni jest on zakołkowany (renault 19) to czy jak wypnę tą półoś z tego koszyka od JB5 i włoże do koszyka od JB3 to będzie dobrze czy sie różni półoś długością wałka.. czy tego gniazda?
kurde coś nie teges chyba nie zczaiłeś mam skrzynke JB5 i półosie od niej a chce wsadzić 1.7 ze skrzynią JB3 z tego co mi wiadomo to w JB3 jest dłuższa prawa półoś ale nie wiem czy nie da sie obejść tego problemu zostawiając przy skrzyni ten cały uchwyt na przegub od reno 19 i wsadzić w niego półoś prawą od skrzyni JB5
ot cała filozofia pytanie do przerabiających temat.....
POMÓŻCIE bo 1.4 mi za dużo pali i musi zrobić OUT
:-?
pogloądowo chodzi o element z prawej

ot cała filozofia pytanie do przerabiających temat.....
POMÓŻCIE bo 1.4 mi za dużo pali i musi zrobić OUT
:-?
pogloądowo chodzi o element z prawej

mi wyskoczyla prawa polos wlasnie, no i przemielila sie z leksza... wsadzilem ja z 1,4 (JB5) do skrzyni z GTE JB3... polos byla do zmiany...
przemienilem jednak polos cala razem z tym koszem - i moze tu tkwi jakas roznica... moze kosz ma inne odsadzenie - w zaleznosci od skrzyni, a sama rura polosi jest taka sama (dlugosc) - tego nie wiem...
zamiast pisac nowy emat trzeba bylo kontynuowac jakis inny o polosiach... po co kolejny??
przemienilem jednak polos cala razem z tym koszem - i moze tu tkwi jakas roznica... moze kosz ma inne odsadzenie - w zaleznosci od skrzyni, a sama rura polosi jest taka sama (dlugosc) - tego nie wiem...
zamiast pisac nowy emat trzeba bylo kontynuowac jakis inny o polosiach... po co kolejny??

nie mowie zeby czytac a kontynuowac i pytac w jakims innym temacie o dlugosci polosi... zeby bylo w 1 miejscu... teraz juz po ptakach...
przemielil sie ten wlasnieelemrnt ktory pokazales na zdjeciu... wyskoczyk krzyzak i przemielil ta blache z wierzchu, bo obrocila sie ona troche i krzzak nie mogl wskoczyc z powrotem w gniazdo... poharatana oslona i jej pierscien dociskowy...
przemielil sie ten wlasnieelemrnt ktory pokazales na zdjeciu... wyskoczyk krzyzak i przemielil ta blache z wierzchu, bo obrocila sie ona troche i krzzak nie mogl wskoczyc z powrotem w gniazdo... poharatana oslona i jej pierscien dociskowy...
ok następnym razem tak zrobieLodoo pisze:nie mowie zeby czytac a kontynuowac i pytac w jakims innym temacie o dlugosci polosi... zeby bylo w 1 miejscu... teraz juz po ptakach...

czyli chyab powinno być ok jak zmienie gniazdo ale to sie okaże w praniu po nowym rokuLodoo pisze:przemielil sie ten wlasnieelemrnt ktory pokazales na zdjeciu... wyskoczyk krzyzak i przemielil ta blache z wierzchu, bo obrocila sie ona troche i krzzak nie mogl wskoczyc z powrotem w gniazdo.

MAM kolejne pytanie
czy skrzynka JB3 pasuje na łapy od JB5??
bo jak skręcę 1.7 ze skrzynią JB3 i będe chciał to zamontować to będzie mi pasować na lewą poduszke i tą z tyłu a na silnik będe musiał kombinować (poduszki od JB5)
czy jak to jest czy ona sie korpusem różni...
kurde taki mam mętlik teraz w głowie że mi sie miesza
to forum całe przeczytałem o swapach to stare też

bo jak skręcę 1.7 ze skrzynią JB3 i będe chciał to zamontować to będzie mi pasować na lewą poduszke i tą z tyłu a na silnik będe musiał kombinować (poduszki od JB5)
czy jak to jest czy ona sie korpusem różni...

kurde taki mam mętlik teraz w głowie że mi sie miesza
to forum całe przeczytałem o swapach to stare też

wsio pasi 
poduszka rozni sie tylko 1 - ta z przodu po stronie silnika (rozrzadu) - i jest taa sama dla danego typu silnika (np wszystkie "F" maja takie same, wszystkie "C" maja takie same itd... ale F nie pasuje do C i odwrotnie, poduszka z silnika typu F z R19 pasuje tez do sanek z R5
tylna poduszka zawsze taka sama - pasuje z R19 albo R5 do kazdej skrzyni JB, to samo przednia poduszka skrzyni

poduszka rozni sie tylko 1 - ta z przodu po stronie silnika (rozrzadu) - i jest taa sama dla danego typu silnika (np wszystkie "F" maja takie same, wszystkie "C" maja takie same itd... ale F nie pasuje do C i odwrotnie, poduszka z silnika typu F z R19 pasuje tez do sanek z R5
tylna poduszka zawsze taka sama - pasuje z R19 albo R5 do kazdej skrzyni JB, to samo przednia poduszka skrzyni