Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
problem z odpaleniem silnika help
Moderator: Moderatorzy
problem z odpaleniem silnika help
mam problem z moją byłą piątka jak w temacie objawy rozrusznik kręci, nowe przewody wys. napięcia kopułka nowa palec nowy, świece nówki NGK moduł sprawdzony, czujnik położenia wału też, zastanawia mnie tylko to że jak ją odpalę z po pychu i pochodzi chwilkę i silnik się lekko rozgrzeje to pali. bardzo pilnie potrzebuję pomocy
Sie masz Sticz mam radę bez gazownika jeśli masz chęć to co nieco ci podpowiem co do gazu dłubałem się przy tym dwa latka. Więc tak wszystko zależy od tego jaki masz register prosty czy przechodzący z jeden na dwa (śruba regulacujna na wężu wychodzącym od parownika do miksera- gaźnika) jeżeli masz pojedyńczy nawet i podwójny zasada jest podobna wkręć tą śrubę do końca zaznacz na niej i na kturymś z węży najlepiej na głównym tym przed śrubą miejsce zerowe osobiście to robie markerem i w przypadku pojedyńczego wykonaj 1i 1/4 obrotu wprzypadku wychodzącego 1na2 1,5 obrotu i wtedy próbuj palić go na gazie jeżeli będzie palił dobrze to musisz wziąś go w trasę i wtedy jeżeli będzie się przytławiał tracił siłę (na postoju może wkręcać się normalnie na obroty) delikatnie wykęcaj tą śrubę ale nie więcej niż1/4 obrotu. Tyle do regulacji pozatym gazownika to możesz odwiedzić po to żeby wymienił ci filtr gazu i oczywiscie poprzeczyszczaj wszystkie styki i wsówki na każdym elektrozaworze, oraz posprawdzaj czy przewody paliwowe bo wiem z doświadczenia że te zakładane przy instalacj gazowej są gie warte i szybko parcieją. Atak apropos przy obecnych temperaturach nie wskazane jest odpalać na gazie