Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

czasomierz a Campus

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

jacekplacek

czasomierz a Campus

Post autor: jacekplacek »

witam, możecie podpowiedzieć czy w desce rozdzielczej (tej małej z paliwomierzem na dole) jest przewidziane miejsce na zegarek? Czy jest do tego jakaś instalacja. Widziałem w galerii w takiej żółtej 5 że jest, ale to oryginał czy trzeba samemu coś zakombinować? Pzdr
arex2006

Post autor: arex2006 »

"paliwomierz" hehe

http://allegro.pl/item444163305_renault_19_zegarek.html

ten zegarek pasuje prawdopodobnie do Twojej deski. Po lewej stronie masz dziurę nad przełącznikami ogrzewania t. szyby/przeciwmgielnych/awaryjnych
jacekplacek

takie podejrzenia to i ja mam. Chodzi o to czy ktoś to zrobił i skąd podciągnąć zasilanie. Ale dzięki za odzew, pzdr.

ps "paliwomierz" jest znacznie krócej niż "wskaźnik poziomu paliwa" :roll:
arex2006

jak wyjmiesz tą zaślepkę z "dziurą" to tam powinna byc kostka do tego "czasomierza". Przynajmniej u mnie jest: wyciągasz zaślepkę i oczom ukazuje się kostka :)

pzdr
Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

a jak nie to zasilanie ciągniesz z akumulatora + i -(lub gdzieś nie daleko np: pod kierownicą - a plus też tam gdzieś znajdziesz) jeszcze jest jeden do podświetlenia, u mnie świeci się po załączeniu stacyjki(możesz pociągnąć z zapalniczki) lub po włączeniu świateł (możesz pociągnąć np z podświetlenia zapalniczki). Jeżeli sprawdzisz miernikiem to możesz łączyć jak tylko ci się podoba, wszystkie potrzebne kable masz pod kierownicą
tel. 694-451-356
Obrazek
arex2006

dokładnie, w kostce 4pinowej są 3 przewody

+ na stałe
-
+ po włączeniu zapłonu

idea tak jak w radiu
Ostatnio zmieniony 20 października 2008, 16:00 przez arex2006, łącznie zmieniany 1 raz.
jacekplacek

ok, wielkie dzięki. Na pierwszy rzut oka kostki brak, ale poszperam głębiej. Rozumiem, że zegarek z 19 pasuje rozmiarem w ten otwór. Poszukam po sąsiedzku na szrocie a jak nie to kupie na Alledrogo. pzdr
corey16

Post autor: corey16 »

mam taki zegarek z R5 jak Cię interesuje 15pln + przesyłka
jacekplacek

Dzięki. Podziałam, ale dopiero w weekend. Corey16, jak nie kupię u siebie to się odezwę. Mógłbyś napisać albo wrzucić foto jak on kolorystycznie, bo do ogółu pasowałby taki co ma dużo pomarańczowego, a widziałem że są też tylko z białym.
Piotrek, nawet zapalniczki nie mam a co dopiero podświetlenie, ale tak jak pisałeś poszukam w okolicy kierownicy. ;-)
arex2006

zamiast zapalniczki masz zaślepkę a pod nią kostkę z wszystkim co potrzeba. W bylejakim markecie samochodowym takie gniazdo kosztuje ~10pln
jacekplacek

Wieczorem zrobiłem "przeszukanie" instalacji. Niestety nie mam instalacji do zegarka, ale mam piękną kostkę do zapalniczki więc z oświetleniem nie będzie problemu. Muszę się tylko zdecydować na jakiś + z instalacji przed stacyjką. Nie miałem pod ręką miernika, ale znalazłem schemat z którego wynika, Ze czerwone + są przed stacyjką a za stacyjką są + żółte i na pierwszy rzut oka może być to prawda.
lodoo
Post autor: lodoo »

dokladnie tak jest ;-) a podswietlenie to niebieski z paskiem bialym czy szarym...
ODPOWIEDZ