Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
1,7 mono dymi na czarno
Moderator: Moderatorzy
1,7 mono dymi na czarno
Jak w temacie mam taki problem renia dymi na czarno jak to zlikwidować bo ewidentnie ma za dużo benzyny silnik na wolnych obrotach chodzi nie równo jak by sie dusił od nadmiaru dawki paliwa podmieniłem wtryskiwacz i to samo bo myślałem że sie przytarł bo jeżdżę na lpg a tu lipa
pomóżcie jak macie jakies dobre rady to serdecznie dzięki

krulyk pisze:Hm poczytaj na forum renault 19 w 1,7 na mono z tyłu kolektora ssącego jest taka zaślepka plastikowa jak pęknie i zaczyna łapać lewe powietrze to są podobne objawy chodzi jakby na 3 garach nie ma siły itd ewentualnie przepustnica może być wyrobiona i za dużo powietrza dostaje
ale moja ruda ma siłę pali na 4 gary tylko wali z wydechu na czarno aż milo i spalanie ma masakryczne bo podczas wyprzedzania widać jak wskazówka opada od paliwa ,nowa sonda też nie pomogła kombinuję dalej
ja obstawiam nieszczelnoć w kolektorze ssącym przepustnica zaślepka w kolektorze może wężyk do mapsensora. ewntualnie trzeba sprawdzić kompresję czy nie spadła na jednym cylindrze ja tak miałem nierówno pracowała paliła 20 litrów gazu na sto i się okazało spadła kompresja ne jednym regulacja zaworów pomogła. Ale te dymienie na czarno ewidentie zła mieszanka