Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Inne zegary a wskazanie prędkości.
Moderator: Moderatorzy
Inne zegary a wskazanie prędkości.
Witam. Czy ktoś się orientuje w kwestii parowania zegarów z konkretnym modelem skrzyni biegów? Może tam się wymienia jakiś ślimak, czy coś? Mam w tej chwili skrzynię JB5 001 i zastanawiam się, czy jak wsadzę dechę od Blachy to zegar bedzie mi wskazywał prawidłowo czy też nie. Może jest jakieś zestawienie?
Obawiam się, że będą róznice. Staram się to jakoś logicznie ogarnąć i doszedłem do wniosku, że prędkość jest "czytana" z wałka zdawczego, czyli już na samym końcu skrzyni biegów. Wiadomo też, że w reniach jest mnóstwo rodzajów skrzyń różniących się przełożeniami. Nie mam bladego pojęcia jak się za to zabrać.
Szczp, popraw mnie jesli się mylę....Zakładając, że napęd prędkościomierza jest wsadzony gdzieś w okolicy wałka zdawczego skrzyni biegów....obraca się on z prędkością wprost proporcjonalną do prędkości kół, a jeśli tak jest to wystarczy produkować zegary , które mają to samo przełożenie...dobrze myślę?
W takim przypadku, niezaleznie od rodzaju skrzyni i zegara, będzie wskazywana prawidłowa prędkość.
W takim przypadku, niezaleznie od rodzaju skrzyni i zegara, będzie wskazywana prawidłowa prędkość.