Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Witam,potrzebuje kupic uszczelkę pod głowice do GTT u mnie wsklepie powiedzieli mi 120zł gr 1,90mm zwykła 1,40mm 35zł . Jak mam dac 120 za zwykła uszczelkę to czy nie lepiej dorobic metalową ? Macie może jakies namiary na kogoś kto dorabia takie uszczelki i czy wszedzie tyle kosztuje uszczelka 1,90mm do GTT czy tylko u mnie tak żdzierają
Pozdro dla wszystkich
P.S
Jak by ktoś miał przednią atrapkę (grill) to chętnie odkupię
Dokładnie za 120 jest Goetz tylko pytanie ile mi wytrzyma bo mam zamiar conieco podkręcić motorek. Bo jak ma ją zaraz wydmuchać to mozę zainwestować w tą za 300zł.
I pytanie jeszcze jak sprawuje sie odciązone koło zamachowe. I ile można podkręcić motorek na seryjnej turbinie?
seria turbo to optimum 0.9 bana , spokojnie da rade Goetz . wieksze dmuchanie to juz wiecej zabawy . Foggi ma 0.9 poprawiona fabryka czyli niedociagniecia technologiczne inny IC CUP'owe podpiacie WG i lata mu to ladnie wykrecil cos kolo 150 KM i i duno niutkow
150KM to by mi spojnie wystarczyło przy krótkiej skrzyni było by git. Z silnikami turbo nie mam doświadczenia (z kilku wolnossących parę dodatkowych KM udało mi się wycisnąć wiadomo , zrobie glowcię, koło, może wałek, ale co z intercoolerem itp to nie mam pojęcia chchęnie bym dowiedział się czegoś od kogoś kto już to przerabiał.
Z góry dzięki za pomoc
adrian pisze:150KM to by mi spojnie wystarczyło przy krótkiej skrzyni było by git. Z silnikami turbo nie mam doświadczenia (z kilku wolnossących parę dodatkowych KM udało mi się wycisnąć wiadomo , zrobie glowcię, koło, może wałek, ale co z intercoolerem itp to nie mam pojęcia chchęnie bym dowiedział się czegoś od kogoś kto już to przerabiał.
Z góry dzięki za pomoc
-=wasq=- pisze:150KM to ci starczy na pierwszy miesiac
Nie no myślę że wystarczy Najważniejsza dla mnie jest niezawodność. Mam fajne zawieszenie i skrzynię tym myślę nadrabiac moc . Autko ma śmigać w GSMP w przyszłym sezonie tak że dojeżdzanie do mety będzie najważniejsze.
jak nie masz skrzyni z gtt to będzie raczej zawodne moim zdaniem, bo się rozsypie...
tutaj raczej Kidzio i Kurecki mogą się wypowiedzieć...
ale może się myle