Jak pisałem w innym temacie, stałem sie ostatnio posiadaczem piątki

Przy prędkości ok 40 km/h zaczyna coś buczeć, dosyć głośno i cały samochód dostaje lekkich drgawek od tego. Ciężko określić z której strony pojawia się ten dźwięk, ale odnoszę wrażenie, że z przodu, od strony pasażera. Przy ok. 60 km/h dźwięk staje się już w zasadzie bardzo donośny, i pozostaje już taki przy każdej prędkości (sprawdzałem do 90 km/h, szybciej boje się jechać póki nie wiem co jest tego przyczyną). Nie zależy to od obrotów, tylko od prędkości, na każdym biegu jest tak samo (poza jedynką, bo na niej nie osiągam wystarczającej prędkości), także na luzie. Stojąc w miejscu i dodając gazu wszystko jest w porządku, także odrzucam silnik, układ wydechowy. Pozostaje skrzynia biegów, mechanizm różnicowy, koła (?).
Tak się zastanawiam, czy przyczyną może być niski poziom oleju w skrzyni biegów? Poprzedni właściciel zmieniał olej w skrzyni mniej niż 2 lata temu, ale prawdopodobnie nieco wycieka go spod wybieraka, także możliwe że go tam nieco brakuje. Ktoś może się już z czymś takim spotkał, może wie co może być przyczyną?
Ewentualnie może ktoś poleciłby dobrego i niezbyt drogiego mechanika w Lublinie lub Warszawie?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.