Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Konserwacja podwozia.
Moderator: Moderatorzy
Konserwacja podwozia.
Pytanie mam następujące, podczas wymiany amortyzatorów i tulejek w przednim zawieszeniu, chciałbym zakonserwować też same sanki, najlepiej było by je wyjąć, ale jak mniemam wyjdą razem z silnikiem? Jest opcja żeby silnik został a same sanki wywlec?
oczywiście, że jest opcja:
1. wieszasz silnik na rurze opartej na kielichach
2. odkręcasz 3 (lub w dizlu - 4) poduszki
3. odkręcasz wydech od silnika i demontujesz jego przednią część
4. odkręcasz sworznie od wahaczy
5. wieszasz chłodnicę do czegoś (dołem siedzi w sankach)
6. odkręcasz krzyżak kolumny kierowniczej
i wio sanki w dół
1. wieszasz silnik na rurze opartej na kielichach
2. odkręcasz 3 (lub w dizlu - 4) poduszki
3. odkręcasz wydech od silnika i demontujesz jego przednią część
4. odkręcasz sworznie od wahaczy
5. wieszasz chłodnicę do czegoś (dołem siedzi w sankach)
6. odkręcasz krzyżak kolumny kierowniczej
i wio sanki w dół

Na wiosnę chciałbym całość odnowić, pospawać podwozie, jeśli trzeba, zakonserwować je i zrobić całe zawieszenie, na tą chwilę wsadzam jakieś używki amory na tył, a przy remoncie dostanie moja renata piękne nowe zawieszenie, zbieram już części, chciałbym też belkę zregenerować samemu, ale nie wiem gdzie kupić potrzebne elementy, tzn. poduszki w Łodzi dostępne są od ręki na radwańskiej. Ale łożysk nie wiem gdzie szukać.
Powiem szczerze że w chwili zakupu, nie byłem zupełnie przekonany do tego auta, ale potrzebowałem wozidła:) Nie wierzyłem też we francuską technologię. Teraz, po dwóch miesiącach, pokochałem to autko:) Renowacja mała i w wakacje, jak zaliczę rok, do Paryża, na wyprawę życia, niech Renata znów na chwilę wróci skąd przybyła:)
Powiem szczerze że w chwili zakupu, nie byłem zupełnie przekonany do tego auta, ale potrzebowałem wozidła:) Nie wierzyłem też we francuską technologię. Teraz, po dwóch miesiącach, pokochałem to autko:) Renowacja mała i w wakacje, jak zaliczę rok, do Paryża, na wyprawę życia, niech Renata znów na chwilę wróci skąd przybyła:)
Renowacja podwozia nie może czekać do wiosny, jutro szykuje autko i narzędzia, we wtorek tnę i spawam, liczę że do czwartku zakończę remont:) Pospawam też podłużnice z tyłu pod bagażnikiem i podłogę w bagażniku, na okres wiosenny zostanie tylko blacharka przy silniku do zrobienia.
W związku ze spawaniem podłogi, muszę wywalić stare maty bitumiczne i wygłuszenie piankowe z grodzi między silnikiem a kabiną. Gdzie w Łodzi dostanę tanią mate bitumiczną, jak nie będzie wyjścia to zamówię tą z łęczycy za 4,40zł, tylko ta przesyłka... Chciałbym wykleić matą tą ścainę dzielącą kabinę od silnika i ewentualnie czymś jeszcze zastąpić czymś tą piankę oryginalną i nałożyć na tą matę. Co proponujecie.
[ Dodano: 17 Styczeń 2011, 10:06 ]
Dobra, gówno wyjdzie ze spawania progów i podłogi, starszyzna nie zgadza sie na robienie auta pod domem, bo co sąsiedzi powiedzą, jak to będzie wyglądać.... jeju, jak dobrze mi było na swoim...
W związku ze spawaniem podłogi, muszę wywalić stare maty bitumiczne i wygłuszenie piankowe z grodzi między silnikiem a kabiną. Gdzie w Łodzi dostanę tanią mate bitumiczną, jak nie będzie wyjścia to zamówię tą z łęczycy za 4,40zł, tylko ta przesyłka... Chciałbym wykleić matą tą ścainę dzielącą kabinę od silnika i ewentualnie czymś jeszcze zastąpić czymś tą piankę oryginalną i nałożyć na tą matę. Co proponujecie.
[ Dodano: 17 Styczeń 2011, 10:06 ]
Dobra, gówno wyjdzie ze spawania progów i podłogi, starszyzna nie zgadza sie na robienie auta pod domem, bo co sąsiedzi powiedzą, jak to będzie wyglądać.... jeju, jak dobrze mi było na swoim...
Dobrą ofertę znalazłem, z kilkuletnią gwarancją na konserwację - http://www.sztukawyciszania.pl/antykorozja ale zastanawiam się, czy 1200 zł to nie za dużo??? Jak sądzicie?