Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

1,4 mono gaśnie na zimnym, chula po obrotach szarpie

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

Juri-05

1,4 mono gaśnie na zimnym, chula po obrotach szarpie

Post autor: Juri-05 »

Mam problem z piątalem. Silnik 1,4 mono 58 km. Jak auto jest zimne próbuję odpalić. Za 2 razem zapali wkręca się na max. obroty, potem spada do 0 i gaśnie. Próbuję odpalić kolejny raz-nic. Za którymś wkońcu odpala ma nierówne obroty. Potrzymam troszkę na gazie autko się delikutaśnie rozgrzeje jakoś jedzie (mało mocy, trochę szarpie) zatrzymuje się na światłach i znowu obroty same z siebie lecą na maxa. Znowu gaśnie. Rozgrzeje się i jest gitara. Napięcie na lambdzie sprawdzałem oscyluje w granicach 1,2V oczywiście więcej mniej. Autko mam w gazie ale i na benzynie i na gazie jest to samo. Przewody nowe, świece nowe, gaz wyregulowany. Wczoraj stałem w korku zagotowała mi wodę. Ale kontrolka się nie zapaliła od temperatury. Od tego właśnie czasu dzieją się takie cuda. Do tego wszystkiego na 140 km spaliła mi 30 l benzyny i 34 gazu. Niesamowite normalnie. Normalnie paliła jakieś 8l gazu na 100km. Proszę o jakieś wskazówki. Wodę zagotowała ponieważ za mocno przesłoniłem chłodnice. Ale zaraz stanąłem dałem jej trochę wystygnąc i wyjąłem przesłonę.
Jak ktoś ma jaki pomysł proszę podpowiedzieć.
wsmpw

Post autor: wsmpw »

odpowietrzony układ chłodzenia ????
Juri-05

Odpowietrzony już bo coś się zapowietrzył. Ale to raczej nie to.
wsmpw

no że się zapowietrzył to oczywiste, skoro mówisz że tak gówniano chodzi to sprawdź nastawnik przepustnicy
ps.jaki masz reduktor?
Juri-05

Mówisz o tym siłowniku który ustawia przepustnicę ?. Coś w stylu silnika krokowego ?. Reduktor LOVATO
wsmpw

tak o ten siłownik mi chodzi a tak pozatym to wszystkie termistory na silniku
pako

Post autor: pako »

Witam,dokładnie takie same objawy miałem w swojej 5-ce,no oprócz gotowania wody.Przyczyną była uszkodzona kopułka,a konkretnie ten centralny grafitowy styk.Jest to opisane gdzieś na forum.Po wymianie problem zniknął,a było to dość dawno.
Juri-05

Poprostu po zagotowaniu wody zapowietrzył się układ. Odpowietrzyłem spalanie wróciło do normy i jest wszystko OK :).
ODPOWIEDZ