Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Demontaż zamka bagażnika

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
TQT

Demontaż zamka bagażnika

Post autor: TQT »

Witajcie,
czy ktoś kiedyś demontował zamek bagażnika?
Chodzi o rozdzielenie części z tworzywa (suwak?) od metalowej obudowy.
Na zdjęciu obie części zaznaczyłem strzałkami.

Obrazek

Po trzech godzinach walki udało się :brawo:

Obrazek

Bohaterowie "działania" to dwa małe widelczyki do przekąsek :>

Teraz można wszystko wyczyścić, przygotować plastik do malowania i może dostosować zamek do kluczyka od stacyjki :)
vino1986

Post autor: vino1986 »

nie wiem jak w super ale w babci da sie tylko dostosowac do drzwi bocznych bo stacyjka i wlew paliwa maja inne dlugosci i nie da sie przerobic na jeden czy nawet dwa klucze...

widelczyki do przekasek sa dobre do oddzielania plastikow klinowych ktore sie same zatrzaskuja... ale plaskimi srubokretami tez da sie to zrobic :)
Awatar użytkownika
TQT

Post autor: TQT »

Tu (super5) na szczęście głębokości wchodzenia kluczyków są takie same.
Choć niektóre, a mam ich kilka nie wejdą ze względu na to, że plastikowy uchwyt kluczyka opiera się o pochyłą część zamka i w związku z tym kluczyk nie wchodzi do końca. Gdyby rogi plastiku trochę podszlifować to wejdzie :)
Na szczęście ten od stacyjki wchodzi w zamek od bagażnika do końca. :)
vino1986

Post autor: vino1986 »

u mnie tez wchodzil do konca... ale mozna bylo wkladke od bagaznika otworzyc byle kluczem... po wymoczeniu w nafcie rozebraniu i wyczyszczeniu wkladki w srodku okazalo sie ze juz jest zupelnie co innego... i kluczyk od stacyjki podobny od tego co idzie do wkladek bocznych i bagaznika a jednak jak mi koles ktory dorabia klucze udowodnil co innego... ja mam w komplecie po 3 bo tak fabrycznie bylo i nie dalo sie z tym nic zrobic...
ODPOWIEDZ