W naszym pięknym nadwiślańskim kraju będzie to zapewne trudne w realizacji, ale warto się podpisać! To nic nie kosztuje! Ja już się podpisałem!

Moderator: Moderatorzy
Nie, to zbieg okoliczności, bo temat zamieściłem wczoraj... Dla mnie było się bardzo ciężko przyzwyczaić do tirów po przeprowadzce i jak zaczałem dużo więcej jeżdzić autem na co dzień... Teraz mieszkam koło powiatówki, zdarzają się przypadki kiedy pod rząd jedzie kilkanaście tirów, a to nie jest jaks tam autostrada, tylko zwykła droga jeszcze jakis czas temu wąziutka... droga wyremontowana 6 lat temu jakąś tam nowoczesną metodą, za chwilę będzie się nadawała do remontu... Byłem w Niemczech z rodzicami kilka lat temu, wjechalismy w okresie wakacyjnym, to był koniec lipca, w niedzielę... i na drogach było puściusieńko, a w tyg. to co dawało się od razu zauważyć - bardzo mało tirów i ciężarówek w porównaniu do tego co w Polsce, w miastach niby dużo aut, okropnie dużo, ale korków nie ma... Ciekawe czy kiedys tak będzie u nas? Wjeżdżając do Polski poczułem dużą ulgę bo nareszcie ... burdellodoo pisze:otóż to...
a co do wypadku - bo pewnie o to chodzi - wystarczy popatrzeć na zdjęcia, to nie był tir tylko zwykła ciężarówka z "paką"
dziwne ja jezdzilem troche po Niemczech i widzialem niejednokrotnie duza ilosc zarowno ciezarowek jak i TIR-ow... a co do zakazow poruszania sie to wydaje mi sie ze weekendowe zakazy obowiazuja tez u nas z paroma drobnymi wyjatkami...egonn87 pisze:bardzo mało tirów i ciężarówek w porównaniu do tego co w Polsce