Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Duże spalanie - silnik 1.7 Mono.
Moderator: Moderatorzy
Duże spalanie - silnik 1.7 Mono.
Strzała. Moja bestia zaczęła ostatnio wypijać ogromne ilości benzynki. Ostatnio wypaliła 20l na 100km po mieście. No fajnie ale mnie nie stać na takie manewry hehe. Pomocy. Co padło, co zrobić aby moje 1.7 mono paliło normalnie czyli koło 10l po mieście, a może i mniej. Aha, dodam, że urwałem uderzając w krawężnik kawał wydechu. Może nawet rozszczelniłem kolektor bo tak na ucho to pierdzi tuż za blokiem. Czy to może być też powód?
- maciek od iwony
- maciek od iwony
Re: Duże spalanie - silnik 1.7 Mono.
jak wydech walnął przed lambdą to najpewniej to jest przyczyną, część spalin ucieka przed lambdą i sonda przekłamuje odczyty i wzbogaca mieszankę a najlepiej pojechać na komp., parę minut i diagnoza gotowa. Miałem ten sam silnik w r19. Jeśli faluje na wolnych obrotach to komputer przełączył się na tryb awaryjny i działa na wgranej mapie nie odczytując wartości z czujników i grzebanie tu niewiele pomoże. Możesz jedynie omomierzem pomierzyć czujniki temp. czy odczytywane wartości zgadzają się z ich temperaturą. co do mapsensora to jeśli komp. przełączył się na tryb awaryjny to odłanczanie mapsensora nie ma sensu bo i tak komp. go nie widzi.gufner pisze:Strzała. Moja bestia zaczęła ostatnio wypijać ogromne ilości benzynki. Ostatnio wypaliła 20l na 100km po mieście. No fajnie ale mnie nie stać na takie manewry hehe. Pomocy. Co padło, co zrobić aby moje 1.7 mono paliło normalnie czyli koło 10l po mieście, a może i mniej. Aha, dodam, że urwałem uderzając w krawężnik kawał wydechu. Może nawet rozszczelniłem kolektor bo tak na ucho to pierdzi tuż za blokiem. Czy to może być też powód?
Kurde, ile ja sie naszukalem tego calego mapsensora w instrukcji. Nazywajcie rzeczy po imieniu czyli: czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym hehe a nie jakieś mapy
Dobra, jutro namierze po pracy dziada i obadam gdzie wyrwałem wydech.
Kabar, daj znak czy jedziesz to Tommiesa w sobote. Zabrałbym się z tobą bo podobno ma silnik jakiś 1.7 na sprzedaz to bym sie dorzucił do paliwa i zbarał od niego to coś co tam ma.

Kabar, daj znak czy jedziesz to Tommiesa w sobote. Zabrałbym się z tobą bo podobno ma silnik jakiś 1.7 na sprzedaz to bym sie dorzucił do paliwa i zbarał od niego to coś co tam ma.
Czujniki obadane. Jednyne co wymieniłem to przewody łączące EGR z elektrozaworem i kolektorem bo byly popękane i dziurawe. Reszta jest oki. Podjade gdzieś na kompa i zobaczymy co dalej. Ludziska z Łodzi, napiszcie gdzie podjechać bo nawet nie wiem gdzie jest jakiś warsztat co ma taki stary komputerek.
Co do wydechu to urwałem go w strasznie kijowym miejscu ale nie przed lambdą. Urwałem pomiędzy kolankiem a katalizatorem w miejscu ich skręcenia razem i to tak że śruby nadal tkwią w mocowaniu zardzewiałe i przeżarte w pizdu. Coś wymyślę jak to naprawić, ale nie dziś
Co do wydechu to urwałem go w strasznie kijowym miejscu ale nie przed lambdą. Urwałem pomiędzy kolankiem a katalizatorem w miejscu ich skręcenia razem i to tak że śruby nadal tkwią w mocowaniu zardzewiałe i przeżarte w pizdu. Coś wymyślę jak to naprawić, ale nie dziś