Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Sprzęgło - problemy, problemy, problemy...
Moderator: Moderatorzy
Sprzęgło - problemy, problemy, problemy...
Załozyłem nowe sprzęgło kompletne z łożyskiem ( zamiennik Hart - ale chyba wiedzą co robią?! ) , kupiłem sprzęgło trochę niepotrzebnie, bo okazało się, że wina leżała najprawdopodobniej po stronie żle założonej tarczy - tzn. tarcza była załozona na odwrót przez poprzedniego właściciela i się ślizgało i tąpało, o czym kiedys pisałem, noo... niestety trochę na tym przejeżdziłem... Ale do rzeczy - po zamontowaniu okazało się, że nie jest dobrze - przy ruszaniu, zaraz po włączeniu biegu słychac jakby takie rzężenie i przy powolnym, bardzo spokojnym puszczaniu sprzęgła nie ma już tąpania ( szarpnięcia), ale jest odczuwalne drganie, tak nie powinno być, mozna sie załamać po takiej naprawie...
Ktoś ma jakieś sugestie??

Re: Sprzęgło - problemy, problemy, problemy...
A może te nowe jest nierówne, albo już przypaliłeś 
Ewentualnie te stare sprzęgło tak załatwiło koło, że nowe nie przylega jak powinno.
No zawsze też pozostaje szrotowata skrzynia bez oleju

Ewentualnie te stare sprzęgło tak załatwiło koło, że nowe nie przylega jak powinno.
No zawsze też pozostaje szrotowata skrzynia bez oleju

No to teraz powiedziałeś coś zupełnie innego niż do tej pory słyszałem, dlaczego dłuższym wypustem do silnika???
A tu ktoś w tym temacie na forum p206 napisał, że ma być wypustem do docisku... Zamieścił rysunek... http://www.206club.net/showthread.php?t=59345
A tu ktoś w tym temacie na forum p206 napisał, że ma być wypustem do docisku... Zamieścił rysunek... http://www.206club.net/showthread.php?t=59345
jak skladasz to sie nie da w dwie strony gdyz tarcza zapiera sie o zamach i nie da sie tego skrecic
tak przynajmniej bylo we wszytkich 1,8 /2,0 oraz subaru ktore skladalem
tak przynajmniej bylo we wszytkich 1,8 /2,0 oraz subaru ktore skladalem
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2010, 10:21 przez -=wasq=-, łącznie zmieniany 1 raz.