Doprowadzam renie po woli do stanu używalności.
Mam pytanie co ile wymienia się łańcuch rozrządu w silniku c1e 1.1 760 jak chodzi na wolnych obrotach to łańcuch jest nie słyszalny, ale czasami go słychać jak doda się gazu, silnik ma przejechane 145 kkm, może to wina oleju teraz jest 10W40 może zmienić na 15W40 to go wyciszy.
Przebieg pewny, od nowości w rodzinie tak że mam fakturę zakupu, książkę serwisową
i gwarancyjną.
Na forum pisał ktoś że wytrzymuje 300 kkm.
I jeszcze jedno pytanie szukam platynek aparatu zapłonowego, ale takie jakie są zamontowane nie ma w katalogu są podobne ale z inną wtyczką i w sklepie sprzedawca znalazł jedne w katalogu intercars ale cena zaporowa 60 zł od czego podejdą tam inne
Ogólnie ten silnik trochę inny jest niż w książce o R5 niby 1.1 a ma puszkę filtru powietrza jak 1.4 z automatycznym sterowanie ciepłe/zimne powietrze koło
Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Wymiana łańcucha rozrządu
Moderator: Moderatorzy
pokaz fote silnika. a z tym lancuszkiem to po co ?Znam dwie osoby jedna ktora to zmieniła silnij C1J czyli Gtt i był to wasq i ja kupiłem ale nie wymieniłem bo nie było potrzeby a chcialem to zrobic bo poprostu .. zainwestuj to w olej, filtry, czy cokolwiek. to tylko zwykłe 1.1 lepiej swapa zrobic nic pakowac kase. Ale to tylko moje zdanie .
moim zdaniem wystarczylo by sam napinacz wymienic... bo lancuszek to watpie ze moze mu sie cos stac... w takim benzynowym silniku to raczej dozywotka jest... co innego w silnikach wysokopreznych to z tym sie zgodze ze tam powinno sie w granicach 300tys wymienic... zrob tak jak Malolat pisze... a lancuszek sobie odpusc...