Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

1% podatku na Lubka lub inne organizacje

O wszystkim i o niczym...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
tommies

1% podatku na Lubka lub inne organizacje

Post autor: tommies »

Gdyby kto nie wiedział co zrobić z 1% podatku przy rozliczaniu PITa to się polecam, a raczej mój młody.
Jak ktoś ma znajomego z poważniejszymi wadami to sprawa jasna.
Jeśli zaś nie to będzie mi miło jak wpłacicie na różne dziwaczne medyczne "czary mary"wokół mojego synka a głównie wokół jego nerek.
Generalnie osobistość znana gdyż występuje w kalendarzu R5 (styczeń) no chyba że tylko moim bo to dodruk :)

Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
nr konta:
41 1240 1037 1111 0010 1321 9362
tytułem: darowizna na leczenie i rehabilitację Wasilewski Lubomir

strona www w fundacji
http://www.dzieciom.pl/3645

A tu mój pomocnik przy tatusiowym R5. Zdjęć z inkubatora, zabiegów i innych nie zamieszczam jak to z reguły większość ma w zwyczaju aby pograć na uczuciach nie zamieszczam bo i po co. Lubek swoje w szpitalach i na zabiegach już spędził i pewnie sporo jeszcze spędzi. Generalnie w 99,99% starcza mi pieniążków na wszelkie potrzeby związane z leczeniem Lubka, no ale czasami te 00,01% może zabraknąć stąd prośba - jeśli nie on to skorzystają inne dzieci w fundacji.

Generalnie apeluję - skoro mamy taką możliwość w PITcie to wspomóżmy jakieś organizacje pożytku publicznego - teraz wystarczy tylko adnotacja w deklaracji.

Obrazek

Obrazek»»

Obrazek
jjmag

Post autor: jjmag »

ode mnie masz 2 % to znaczy mój i mojej żony procent, trafiłeś w sedno sam próbowałem coś takiego poruszyć ale niestety odbilo sie to wszystko głuchym echem :(
Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

swój już odliczyłem i poszło na losowo przydzielony. ale jeszcze mam kilka pitów to na pewno coś się wyśle
tel. 694-451-356
Obrazek
Awatar użytkownika
maciek od iwony

Post autor: maciek od iwony »

Od nas też pójdzie procencik przy rozliczeniu :okok:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
krulyk

Post autor: krulyk »

Kurcze pita już wysłałem
carmaker

Post autor: carmaker »

za ten rok na pewno też masz odemnie i zonki troszke temat zapózno bo papierki z księgowości juz poszły :nerwus: i nieda rady
vino1986

Post autor: vino1986 »

ja wlasnie tez cholera dowiedzialem sie ze ojciec juz puscil papiery do ksiegowej i u mnie tez lipa... z tego co wiem idzie na jednostke OSP u mnie w dzielnicy z reszta jedyna w Kielcach...
jjmag

odświeżam temat, Tomku dane dalej aktualne
michal969

Post autor: michal969 »

te fotki przy 5 lepej graja na uczyciach ;) dla lubka moj 1 %
jjmag

michal969, poznał byś Lubka osobiście dopiero byś powiedział że jest fajny ziomuś
Sylwó¶
Post autor: Sylwó¶ »

ja mam pytanie jak odpisuje się ten 1% pytałem mamy ale ona nie wie a ma chyba taką możliwość bo z tego co słyszałem to trzeba jakieś warunki chyba spełnić żeby odpisać ?
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Nie trzeba nic spełniać. Wystarczy w zeznaniu rocznym - PIT wypełnić rubrykę o przekazaniu 1% na organizację użyteczności publicznej.

Wpisujesz:

"Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą""
i w rubryce nr KRS: 0000037904
Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

i nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów. pieniądze są przekazywane z kwoty którą i tak musisz zapłacić skarbówce
tel. 694-451-356
Obrazek
Awatar użytkownika
tommies

Post autor: tommies »

Dzięki JJ za odnowienie tematu. Sami niestety (niestety ze względu na stan zdrowia) korzystamy czasem z pomocy fundacji.

Na foto pokazane są pozycje i jak wypełnić na podstawie PIT-37

Obrazek

Generalnie chodzi o to że jak mamy możliwość przekazania owego ciężko zarobionego 1% podatku, to przekażmy go jakiejś organizacji która lepiej spożytkuje te pieniądze niż pełen przekrętów worek bez dna jakim jest "budżet państwa".

Tym którzy zdecydują się wpłacić na Lubka serdecznie dziękuję. W tym roku jest spore prawdopodobieństwo, że Ci którzy będą na zlocie poznają go osobiście :)
Robcio_GTT

Post autor: Robcio_GTT »

No w tym roku się udało :)
Lubek ma ode mnie i od żony 1% :okok:
ODPOWIEDZ