Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
wódka w tabletkach
Moderator: Moderatorzy
wódka w tabletkach
patent niby nowy ale w czasie wojny niemcy mieli w proszku podobny ekstrakt z dodatkiem odkażacza wody (to znam z opowieści paru starszych ludzi)
http://www.humbug.pl/texts/view?art=ros ... ije_swiat_
http://www.humbug.pl/texts/view?art=ros ... ije_swiat_
Renault Megane 1,6 16v 110KM
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników
Tylko Renault
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników
Tylko Renault
Cytrynówka:cyp pisze:poprosze o przepis jesli to nie tajemnica
1l spirytusu, 1kg cytryn, 1szt. pomarańczy, 15łyżek cukru na 2,5l cytrynówki.
Cytryny obrać jak najcieniej

Wyciskamy sok z cytryn (przed wyciskaniem rozmasować

Obrać pomarańczę i wycisnąć sok (pomarańcza jest do smaku).
Mierzymy ilość soku (jak dobre cytryny to ok. 0,5l wychodzi) i do gara.
Zalać spirytusem, dodać 15 łyżek cukru. Zostawić na 2 godziny, mieszając co jakiś czas aby cukier się rozpuścił.
Po 2 godzinach dolewamy przegotowanej wody (spirytus + sok z cytryn i pomarańczy + woda = 2,5l ), wymieszać, przecedzić, przelać do butelek, schłodzić, degustować

Naprawdę zero minusów, nie trzeba przepijać, zero kaca.
A jest jeden minus, trzeba spożyć do miesiąca czasu

Ale to chyba nie problem

NA ZDROWIE

Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2009, 20:14 przez Robcio_GTT, łącznie zmieniany 1 raz.
Robcio_GTT, przepis dobry, sprawdzony, gorąco polecam.
Z tym że ja u mnie się robi bez pomaranczy
Prócz tego nie wiem czy wiesz ale jak się zostawi teką miksturę pod przykryciem przez kilka miechów to robi się krysrtaliczna i ciężko ją odróżnić od czystej
Wiem bo sprawdzałem i była u mnie na weselu taka wódeczka bardziej rozchwytywana niż normalna
Smacznego

Z tym że ja u mnie się robi bez pomaranczy

Prócz tego nie wiem czy wiesz ale jak się zostawi teką miksturę pod przykryciem przez kilka miechów to robi się krysrtaliczna i ciężko ją odróżnić od czystej

Wiem bo sprawdzałem i była u mnie na weselu taka wódeczka bardziej rozchwytywana niż normalna

Smacznego