Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

światło xenonowe

O wszystkim i o niczym...

Moderator: Moderatorzy

wsmpw

światło xenonowe

Post autor: wsmpw »

a więc planuje kupić coś takiego
http://allegro.pl/item804809215_zestaw_ ... r_24m.html
co o tym sądzicie wiem że to chińskie ale coś musze wsadzić w soczewki ;-)
lodoo
Post autor: lodoo »

sądzimy, że to kupa i świeci jak chce...
lepszym wyborem będą używane przetwornice i palniki z aut fabrycznych... mimo, iż droższe... za chińskie ksenony dające na fioletowo po oczach to bym wieszał za jaja w nocy...
poza tym taki ksen to wiocha i widać to z daleka, że to china... mówcie co chcecie, ale światło jest zupełnie inne... nawet przy najbardziej białawych chińskich ksenach jest fioletowo i wiązka światła nie trzyma się kupy...
kureckie30

Post autor: kureckie30 »

kup sobie 4300K to jest białe światło, bo 6000 przypierdala na niebiesko. Soczewka ładnie odcina światło tam gdzie trzeba i dodatkowo wybiela Obrazek
wsmpw

miałem też od znajomego info żeby kupić 5000
lodoo

fabryka to 4300
wszystkie inne "kolory" to gówniana china...
kupuj philipsa albo osrama i nie zawracaj sobie głowy wynalazkami ;-)
kureckie30

głupoty piszesz bo ja mam hidy 4300
lodoo

może źle odczytałeś :-P

nie napisałem, że nie ma chińskich 4300, tylko ze fabryczne to 4300 a każde inne to china... czytać ze zrozumieniem:-P :roll:

poza tym jakość palników z chin jest taka jak żarówek z chin... jak komuś lubi to odpowiada to proszę bardzo... ja tandety nie lubię...
chińskie 4300 to może być i 5300 pewnie :-P to co na naklejce a w rzeczywistości to jak to w chinach ;-)
vino1986

Post autor: vino1986 »

Lodoo pisze:lepszym wyborem będą używane przetwornice i palniki z aut fabrycznych
nom raczej nie ma porownania... ja mam lampy z soczewkami od Skody albo super albo octawi i swieca naprawde super... ale nie w Renaulcie oczywiscie... ;-)
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

Lodoo pisze:fabryka to 4300
wszystkie inne "kolory" to gówniana china...
kupuj philipsa albo osrama i nie zawracaj sobie głowy wynalazkami ;-)

haaa i tu cie mam :D

philiphs wydfal takie badziewie jak xenon blue vision i to sa xeny 6000k :D :D :D
kureckie30

"ja tandety nie lubie" hahahaha
lodoo

wasq - sam napisałeś, ze badziewie :-P z reszta ostatnio czytałem o philipsie i produkuje on też badziewie tanie, żeby dotrzeć do szerszego grona klientów - taka polityka czysto ekonomiczna... także kupując philipsa cokolwiek (np świetlówkę w markecie za 15zł) nie znaczy, że mamy prawdziwego philipsa ;-)

kurecki - ale o co chodzi ;->

za słówka łapiecie... :-P

może uważacie, ze hidy z chin za 150zł są porównywalnej jakości jeśli chodzi o palniki jak i przetwornice z systemami fabrycznymi producentów aut?

chodzi mi od początku o palniki renomowanych producentów przewidziane na montaż fabryczny...
kureckie30

tylko te oryginalne przetwornice w wielu przybadkach bardzo ładnie nabieraja wody do pełna i tak sie je zmienia na hidy. najbardziej bolesna jest roznica w cenie
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

szczegolnie przetworki w laguniue II :P :P
wsmpw

dobra to ja kupuje to badziewie z chin bo mniejsza szkoda będzie jak sie utopią w wodzie
kureckie30

kupisz pojeździsz a potem i tak wyciagniesz bo pały nie dadza Ci spokoju, jak dużo jeździsz oczywiście bo jak tyle co ja bmka to luzz
ODPOWIEDZ