Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Musze kupić akumulator nowy, bo mój JENOX zimy nie przetrzyma.
Zdecydowałem sie na VARTę ale mam zagwozdkę, mianowicie czym różnią się tak w praktyce poniższe modele:
Silver - Wapniowo srebrowy z wysokim pradem rozruchowym w stosunku do pojemnosci i rozmiarów
Blue - ma duzo nietypowych rozmiarow a ogolnie parametry praktycznie jak Black
Blac - taka budzetowa Varta
a tak na serio to czemu na varte postawiles
ja moge polecic takie firmy jak Banner Batterien, lub Oberon... i jedno i drugie sprawuje sie zajefajnie... a z Varta mam nie mile wspomnienia...
a ze sie tak zapytam skolko za Varte bo w sumie zarowno Banner jak i Oberon to takie srednio tanie sa... ale naprawde polecam nawet bardziej Oberona jak Bannera...
Jako wapniowy wymaga wyższego napięcia ładowania!! 15,6V bodajże... Nadaje się między innymi do Fordów, które mają takie akumulatory w standardzie i alternatory o wyższym napięciu ładowania...
Jeśli podepniesz go pod alternator 14,4V (taki jak w R5) będzie cały czas niedoładowany, będzie szybko gubił pojemność...
dobra cena z 2006 wiec teraz moze byc troszke tanszy nawet... ja kupowalem do Polo aku ostatnio to u takiego kolesia co chandluje w Kielcach tylko bateriami dalem bodajrze 180zl za 55Ah... a mam taka baterie juz 2 rok w Lanosie i mialem w Fordzie Ka i do tej pory chodza bez najmniejszego problemu...
Ford to ford
ja nie mówię, ze się aku zepsuje... ale nie będzie trzymał parametrów, płacisz za niby droższy lepszy aku a przez zły jego dobór zachowuje się gorzej, niż zwykły... co nie znaczy, ze źle (do pewnego momentu)