Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

kolumna kierownicza

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

wsmpw

kolumna kierownicza

Post autor: wsmpw »

a więc tak od lewej mamy : renault19 potem piątka chyba zwykła deska następnie campus
Obrazek
Obrazek
Obrazek

pytani jest i prośba żeby ktoś kto ma na wierzchu takie cuda zmierzył mi dolą część
z zwykłej deski szerokiej okrągłej i z bidula campusa.. tą dolną część co jest bliżej przekładni kierowniczej.
lodoo
Post autor: lodoo »

ja mam taką jak ta trzecia w renówce z wypaśną deską GTL...
generalnie wszystkie wersje z R5 mają tą samą długość... jeśli nie to się po prostu wsunęło/wysunęło
wsmpw

Obrazek
różni się minimalnie i nie wiem czy zniweluje mi się to na tym wielowpuście przy przegubie na którym góra łączy sie z dołem
lodoo

jeszcze możesz wsunąć/wysunąć na wałku między kolumną, a maglem... dokładnie na środku między tymi twoimi 2 czerwonymi kreskami ;-)
możesz też troszkę podregulować na łączeniu przy maglu... spokojnie ;-)
Ja tylko mówię, że mam tą trzecią w renówce GTL i to było fabrycznie w 86roku... ślady farby (plomby) na śrubach i nakrętkach były nieruszone jak rozbierałem...
wsmpw

hmmm miedzy tymi kreskami .. raczej to mi sie nie chce jakoś wsuwać i wysuwać :P ... próbowałem ale nie używałem młotka..
lodoo

użyj... to bardzo ciasno siedzi i ma się złożyć w razie dzwona ;-)
wsmpw

dzisiaj okazało się że jednak to się wysuwa(młotek,imadło) :D
i to mi całkowicie załatwiło sprawę którą zamierzam wcielić w życie ..
dzięki ;-)
wsmpw

no i szukałem i znalazłem :D
Obrazek
unikorn

Post autor: unikorn »

Ciekawe z czego wynika ta różnica między prawą ręką a lewą?
wsmpw

pewnie buda nie jest symetryczna
lodoo

oczywiście, że nie jest... komora silnika jest bardzo niesymetryczna ;-) i to nie tylko w szczegółach :-)
ODPOWIEDZ