Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Witam, moi rodzice oddali mi renault r5 silnik 1,4 benzyna 1990r. Nawet w ładnym stanie i niestety jak podnosiłem szybę to coś strzeliło i jakbym nie kręcił tym lewarkiem to szyba nie idzie ani w dół ani w górę... (mam 5-cio drzwiowego renaulta i poszla tylnia szyba od strony kierowcy czyli tylnia lewa) i jak odsłoniłem ten plastik to tam jest pelno blachy i 4 czy 5 sróbek, odkręciłem te śrobki ale i tak nie wiem jak sie dostać (a tym bardziej jak wyjąć) do tego mechanizmu... Ma ktoś (najlepiej zdjęcia jak to wyjąć? No i może ma ktoś na zbyciu taki mechanizm bo szukałem na 2-óch szrotach i kilku auto-kasacjach i nie mogę tego znaleść ...
I jeszcze jeden mały problem, to reno nie ma alarmu i zamek przednich drzwi od strony kierowcy można bez problemu otworzyć i zamknąć śruborętem płaskim... Do tego prawy zamek (od pasażera) ciężko chodzi a zamek od bagażnika w ogóle się nie otwiera (no może czasem)... I oto pytanie: czy trzeba wymieniać całe zamki czy może jest jakiś inny sposób na to?? (tylnie drzwi nie mają zamka zewnętrznego)...
Po pierwsze witamy sie w odpowiednim dziale "Dzien dobry".
I chwalimy autem w dziale "Nasze piatki"
A wracajac do tematu niedzialajacych zamków, ten co sie otwiera srubokretem, no coz - taki raczej pozostanie. Pozostale mozesz napsikak wd40 lub innego podobnego i moze puszcza, lub wyjac i wlozyc do benzynki. Jak maja uszkodzenia mechaniczne to raczej niewiele im pomoze, jak zasyfione to jest szansa.
Co do mechanizmu szyb, to pewnie strzelil drut prowadzacy.
Zamki wywal, zaspawaj, wstaw siłowniki na pilota -> uwierz mi to najlepsze rozwiązanie. Na męczysz się z czyszczeniem zamków albo kupisz nowe a potem jakiś baran rozwali Ci, bo będzie chciał wejść do środka...
Podnośnik lewy tylny mam też rozwalony. Pewnie raczej pękła osłona prowadząca.
Żeby wyciągnąć podnośnik musisz:
a: zdjąć DELIKATNIE uszczelki szyby
b: odkręcić szybę od podnośnika i wyjąć ją
c: wyciągnąć podnośnik
unikorn pisze:Na męczysz się z czyszczeniem zamków albo kupisz nowe a potem jakiś baran rozwali Ci, bo będzie chciał wejść do środka...
Unikorn to ze Tobie tak sie stalo to nie znaczy ze wszystkim tak robia i tak jak bedzie chcial wejsc do srodka to wejdzie... czyszczenie wkladki i wyregulowanie zapadek zeby nie dalo sie otworzyc srobokretem bodajrze 30 zl od wkladki a strata ukochanej 5 ze sprawna czy niesprawna wkladka bezcenna... Ty po prostu chlopie miales pecha strasznego...
to czemu ktos Ci w zamku grzebal widocznie spodobala mu sie fura i chcial sobie nia gdzies polatac po stolicy... moze tez cichy fan piatki i gdzies nia na zlot chcial jechac
no to już Ci tłumaczę.
W 5tkach schowek jest niefortunnie zamontowany dość nisko. Czemu? Bo nawet jak zostawisz otwarty to wampir nie dojrzy czy panel zostawiłeś czy nie. Jasne?
moze bardziej tej osobie o ta kasete chodzilo... jezeli dobrze kojarze to chyba cos ala Members of Mayday i parada muzyki elektrycznej w Berlinie dobrze pamietam bo jak tak to tez bym zajumal kasete tego zespolu
WESTBAM to nie zespół IGNORANCIE hehe ale tak. Chłopak szoruje płyty w LOVE PARADE od początku jej istnienia a ta kaseta była tak stara, że wtedy jeszcze nie było L.P.
Koniec OT.
Sejwer zrobisz jak zdecydujesz ale przede wszystkim "sejw jor reno"
narazie z zamkami nie miałem czasu się pobawić, ale chyba raczej przeczyszcze i włoże z powrotem bez bawienia się z pilotem i elektrycznymi siłownikami...
a ten mechanizm dalej szukam ale ciężko mi to idzie