Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

"Ta kierownica sportowa nie ma homologacji do tego mode

O wszystkim i o niczym...

Moderator: Moderatorzy

egonn87

"Ta kierownica sportowa nie ma homologacji do tego mode

Post autor: egonn87 »

Takie zdanie jak w temacie usłyszałem od diagnosty na badaniu technicznym... Mam kierownicę z turbo w zwykłej R5 i tak mnie to trochę zastanawia dlaczego niby nie mogę jej mieć zamontowanej, przecież czy to jest jakaś różnica???? Fakt faktem, że nie mam tej nakładki plastikowej, tylko śruby są na wierzchu... no ale czy jakbym miał kompletną, to by nic nie powiedział??? nie wiem czy już był taki temat, ale będę wdzięczny za jakieś wypowiedzi na ten temat.
corey16

Post autor: corey16 »

jedz do innego diagnosty
Awatar użytkownika
maciek od iwony

Post autor: maciek od iwony »

Corey16 pisze:jedz do innego diagnosty
dokładnie ;-)
jjmag

Post autor: jjmag »

ty się go lepiej spytaj czy jak założy ktoś przerobiony spojler zamiast zderzaka to też nie podbija badań przecież to też nie ma homologacji, albo jak kupi zderzak z podróbek zamiast orga to też nie podbije badań przecież to też nie posiada homologacji dla danego modelu
Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

czepiają się o wszystko nawet o brak naklejki na szybie z nr rej
tel. 694-451-356
Obrazek
corey16

Post autor: corey16 »

Naklejka akurat wydaje mi się ważna, ale z ta kierownicą to już przegioł

Ja jeżdżę do takiego diagnosty że jak znajdzie ci coś nie tak to daje wizytówkę do warsztatu swojego syna, gdy do niego wrócisz to dzwoni do syna i się pyta czy było u niego auto takie i takie do zrobienia to i to, jak byłeś to nawet tego nie sprawdza tylko podbija a jak nie to sprawdza i stwierdza że np. Hamulce masz nadal nie sprawne.
Awatar użytkownika
rat-med5
Post autor: rat-med5 »

no a ja wam powiem ze tez to uslyszalem ja mialem ja w campusie po polerce kiery z zaslepka orginalna!! i pytal o numer homologacji ja na to ze to jest orginal z gtt i gte on ze nie prwada ale wkoncu podbil bo tylko tego sie czepil!!

dziwna sprawa!!
rocker

Post autor: rocker »

Przeca homologacja na orginale jest na samym wierzchu ???
cyp

Post autor: cyp »

mnie sie nawet czepiali ze koncowka wydechu wystaje 2cm za zderzak :/
Awatar użytkownika
maciek od iwony

Post autor: maciek od iwony »

rocker pisze:Przeca homologacja na orginale jest na samym wierzchu ???

to się nazywa GŁĘBOKIE ZACOFANIE DIAGNOSTY ;-)
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2009, 19:17 przez maciek od iwony, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
rat-med5
Post autor: rat-med5 »

hmm no to ja nie wiem!!
rocker

Post autor: rocker »

Rat-Med5 pisze:
hmm no to ja nie wiem!!
Jutro pstryknę fotę :)
dzik

Post autor: dzik »

Ostatnio przetrzepali rynek "latwych" diagnostow i pozostali wymuszaja jak moga.
Kumpel mial przeglad kilka dni temu, czepial sie o glosny wentylator wnetrza.
Sweeper

Post autor: Sweeper »

czepiać się mogą a przepisy są jasne co wchodzi w przegląd techniczny

Kod: Zaznacz cały

DzU nr 227  z 2003 r, poz 2250

1) zgodności faktycznych danych pojazdu z zapisanymi w dowodzie rejestracyjnym lub odpowiadającym mu dokumencie, dotyczących danych identyfikacyjnych i technicznych pojazdu, a także prawidłowości oznaczeń i stanu tablic rejestracyjnych; dla pojazdów niezarejestrowanych dopuszcza się ustalenie faktycznych danych pojazdu na podstawie oględzin; 

2) stanu technicznego ogumienia; 

3) prawidłowości działania, ustawienia i własności świetlnych świateł zewnętrznych; 

4) stanu technicznego, skuteczności i równomierności działania hamulców; 

5) prawidłowości działania urządzeń sygnalizacyjnych; 

6) prawidłowości działania układu kierowniczego, stanu technicznego jego połączeń oraz wielkości ruchu jałowego koła kierownicy; 

7) stanu technicznego zawieszenia; 

8) prawidłowości ustawienia i zamocowania kół jezdnych; 

9) stanu technicznego nadwozia, podwozia i ich osprzętu oraz przedmiotów wyposażenia; 

10) stanu technicznego układu wydechowego, a w uzasadnionych przypadkach - na pomiarze poziomu hałasu zewnętrznego na postoju; 

11) emisji zanieczyszczeń gazowych lub zadymienia spalin; 

12) spełniania warunków dodatkowych dla pojazdów określonych w rozporządzeniu o warunkach technicznych i w przepisach o przewozie drogowym towarów niebezpiecznych, jeżeli pojazd jest przystosowany do przewozu tych towarów.
więc Pan diagnosta może pospierdalać ze swoimi teoriami...
a tutaj pełny link do rozporządzenia: http://www.stacja.com.pl/prawo/2003/2250/2250.htm
vino1986

Post autor: vino1986 »

nie wiem jak u was ale u mnie o nic sie nie czepiaja... lacznie z tym ze nie mialem zderzaka z tylu, kat wyciety, lampa przednia z odpryskiem no i polamane uchwyty dorobione z blach i przykrecona na wkrety... ah Ci Kieleccy diagnosci kocham ich :-P
ODPOWIEDZ