Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Plastik drzwi

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

jakobs18

Plastik drzwi

Post autor: jakobs18 »

Mam pytanko jak najlepiej przykleic czy cos podobnego z plastikiem drzwi został urwany wiec co poradzicie ?? Przykleic go ?? czy jak zeby estetycznie wygladało.
gufner

Post autor: gufner »

Nie przyklejaj bo bedziesz tego żałował po tygodniu jak bedziesz chciał się dostać do środka drzwi. Padnie ci zamek lub mechanizm szyb i plastik poleci na śmieci. Co to znaczy sie urwał. Zapinki pourywałeś to dokup. Jedna kosztuje chyba złotówke :) Jak juz bym czyms paćkał to silikonem, ale tym bez octu, znaczy nie działającego na blachę bo po miesiącu wypali ci dziure w drzwiach :) Są takie specjal silikony. Aha i najlepiej taki co jak zaschnie to robi sie gumowaty ze mozna plastik oderwac i reszte silikonu zetrzec paluchem.
unikorn

Post autor: unikorn »

Tylko czy nie chodzi o plastik zewnętrzny?
jakobs18

Post autor: jakobs18 »

zewnętrzny tak tak nie od środka
Awatar użytkownika
cyklista

Post autor: cyklista »

jakobs18 pisze: plastikiem drzwi został urwany wiec co poradzicie
użyj blachowkrętów
jjmag

Post autor: jjmag »

cyklista pisze:
jakobs18 pisze: plastikiem drzwi został urwany wiec co poradzicie
użyj blachowkrętów
i przykręć sobie je do czoła :-P , a tak co do umocowania są specjalne kleje do mocowania zewnętrznych elementów typu nakładki na progi i tym podobne ostatnio kupowałem coś takiego do użycia przy primierze za tubę podobną do silikonu płaciłem 60 zeta
gufner

Post autor: gufner »

Dokladnie. Jeden ciul czy srodek czy nie. Sa kleje, silikony do klejenia specjalne nie niszczace blachy i lakieru. Kleiłem na nie kiedys szyber i plastiki wlasnie.
wsmpw

Post autor: wsmpw »

klej do szyb i primer ewentualnie jakiś inny poliuretanowy np do sklejania poszycia drzwi i innych tego podobnych
vino1986

Post autor: vino1986 »

wsmpw pisze:klej do szyb i primer ewentualnie jakiś inny poliuretanowy np do sklejania poszycia drzwi i innych tego podobnych
wlasnie to samo mialem powiedziec... u mojego kumpla to wlasnie glownie klej do szyb stosuja... tani mocny niezawodny... a i oderwac listwe pozniej tez ciezko jak sie dobrze przykleji...
wsmpw

Post autor: wsmpw »

vino1986 pisze:a i oderwac listwe pozniej tez ciezko jak sie dobrze przykleji...
zawsze można odciąć struną albo nożem
ODPOWIEDZ