Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Hamulce 1,1
Moderator: Moderatorzy
Hamulce 1,1
w nadwoziu z silnikiem 1,1 sa tarcze o grubosci 8 mm
? zeby zmienic je na 12 mm musze zmienic tarcze klocki zaciski bede pasowały pod stare mocowania zacisków??

zadam pytanie tutaj na szybkensa, moze ktoś będzie wiedział akuratnie?:) Chodzi o to, że po uszczelnieniu pompy ham., wymianie tłoczka z tyłu i klocków ham. hamulec bierze dopiero jak się go mocniej wciśnie, prawie do końca, wygląda tak, jakby był zapowietrzony, a przecież starannie były hamulce odpowietrzane, po wyłączeniu silnika hamulec jest twardy, przewody nie były wymieniane. Co może być powodem tego?? Bardzo dziwne to jest dla mnie....
po pierwsze to na wył silniku się odpowietrza,zaczynasz od najdalej wysuniętego koła od pompy hamulcowej,jeżeli z tyłu masz tzw trójnik(rozgałęziacz przewodów na lewe prawe koło)to odpowietrzasz trójnikiem,może być tak że płyn ci się skończył przy odpowietrzaniu i zassało znowu powietrze.Spokojnie musi działać.Pamiętajcie nie można odpowietrzyć jednej sekcji w pompie hamulcowej,lub pompa jest za mała i nie ma wydajności,ale wątpię w to. 

a tłoczki w zaciskach nie przypieczone?Też mogłyby być podobne objawy.Jak jest korektor siły hamowania to musi sie zrobić odpowiednie ciśnienie na układzie i dopiero biorą tylne hamulce a jak przodek przypieczony i cięzko wypycha tłoczki to takby wyglądało ze dopiero przy ostrym naciśnieciu hamulce działaja.
- maciek od iwony
teraz nie mogę skojarzyć tych ropieraczy, zaraz zajrzę do książki obsługi... A ja ci nie pokazywałem tego pedału hamulca ostatnio...maciek od iwony pisze: Jest takie coś jak układ kasowania luzu w hamulcach(chodzi o tył Bendix or Girling)
Jest też coś takiego jak zestaw naprawczy do ww systemów.
To się nazywa chyba rozpieracze.

- maciek od iwony
nie wydaje mnie sięegonn87 pisze:A ja ci nie pokazywałem tego pedału hamulca ostatnio...?

Nie będę się chwalił bo mi ktoś wyciągnieJeszcze powiedz mi jak miałeś zabezpieczone to radio u siebie przed kradzieżą? Kumple mnie namówili na lepszy sprzęt, siłą perswazji

Poważnie to tylko zdejmuje panel(ale to bardzo łatwo dokupić)
Zabezpieczenie- żadne ,pod blokiem spokojno i okolica też(dla znajomych