Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

[Ankieta] Szukam pracy

O wszystkim i o niczym...

Moderator: Moderatorzy

Ile zarabiasz miesięcznie "do ręki"

1 - 1,5 tyś zł
9
27%
1,5 - 2 tyś zł
8
24%
2 - 3 tyś zł
9
27%
3 tyś zł i więcej
7
21%

Liczba głosów: 33

unikorn

[Ankieta] Szukam pracy

Post autor: unikorn »

Szukam nowej pracy, czegoś z branży informatycznej tak żebym mógł dokończyć szkołę. Ale nie o to chodzi.
Zastanawia mnie jakie są zarobki w Polsce.
Ankieta jest anonimowa, jeśli już masz oddać głos to niech będzie prawdziwy.
Rosic

Post autor: Rosic »

Ja nie głosuje bo to się nie liczy. Po przeliczeniu na PL mam jakieś 5000zł/miesiąc (bez nadgodzin), ale to wcale nie jest dużo - niestety. Z nadgodzinami można wyciągnąć jakiś 1000zł/miesiąc więcej.
W PL moja ostatnia praca to było 1300 na rękę, ale że to było w 2006 to już mocno przeterminowane.
Hormon

Post autor: Hormon »

Tylko popatrz na to że ludzie z wawy zarabiają można powiedzieć że najwięcej, a z Podkarpacia najmniej. Żeby nie było ze wziąłem to z powietrza, więc moje zarobki są w tym drugim przedziale a ludzie z tej samej firmy tylko w Krakowie " 160km od Rzeszowa" biorą drugie tyle. W Warszawie to już nie będę mówił ile zarabiają, ale jak się dowiedziałem to mnie o mało szlag nie trafił.
unikorn

Zdaję sobie sprawę. Grupa badanych jest również zbyt mała by wyciągnąć szerokie wnioski. Jedno co nas łączy to R5 i o to mi chodzi.
egonn87

Post autor: egonn87 »

Rosic pisze: W PL moja ostatnia praca to było 1300 na rękę, ale że to było w 2006 to już mocno przeterminowane.
Dlaczego... wykorzystywanie ludzi jest dalej w modzie przecież. W 2006 1300 netto było nawet niezłym wynikiem...
vino1986

Post autor: vino1986 »

musisz wlasnie wziasc pod uwage ze w 100licy sie wiecej zarabia niz w innych miastach malych... u mnie w Ck takie przecietne wynagrodzenia to moze byc nawet do 1500zl... mnie sie zdarza duzo wiecej zarobic ale wiadomo wlasna fure mam i musze wszystkie naprawy i tankowania sam robic... jednak przy dobrym miechu sie da troszke zarobic :->
kuba

Post autor: kuba »

W wawie sie zarabia wiecej ale tam tez wszystko wiecej kosztuje mówie tutaj o np artykułach spozywczych
Awatar użytkownika
tommies

Post autor: tommies »

No i oplaty za mieszkanko, jakiekolwiek uslugi i cokolwiek. Kosztuje kosmicznie. Bledne kolo.
W dodatku stanie godzinami w korkach i wk... na niekonczonce sie remonty i objazdy.
lodoo
Post autor: lodoo »

Wrocław podobnie... wszystko strasznie drożeje, a różnica w stosunku do okresu sprzed paru lat jest bardzo wyraźnie zauważalna... Ceny są już prawie "warszawskie", zarobki jeszcze nie do końca ;-) Mam nadzieję, że to też się zmieni wkrótce ;-)
jjmag

Post autor: jjmag »

mam kumpla który 3 lata temu w wawce zarabiał ponad 10 koła miesięcznie obsługując 4 banki w zakresie informatyki, teraz siedzi w domu na swoim podwórku obsługuje jeden bank i zajmuje się naprawą peci w domu albo u klijenta zarabia 1500 koła i z tego co dorobi, drugi znajomy lata w konwojach bankowych pod bronia i ma podobne zarobki, ja siedzę w sklepie i żeby nie wyjazdy do niemiec, i trochę obrotu autami i częsciami to przeżyj za tysia miesięcznie porób opłaty i utrzymaj rodzine
gufner

Post autor: gufner »

Zagłosowałem. Ja pracuje w firmie poligraficznej. Robimy reklamy wszelakie a ja odpowiadam za koncowy produkt. Ktos zaprojektuje na kompie reklamke to ja biare na pendrive i wycinam na ploterze i wylepiam itp. Zarobki - nie tajemnica - około 2tysie.
Awatar użytkownika
renata

Post autor: renata »

powiem tak ja pracuję w branży motoryzacyjnej , zajmuje zie marketingiem 3 salonów samochodowych w Poznaniu i do tego sprzedaję (dorabiam do pensji :mrgreen: ). Sprzedawca u nas jak nie jest leser to około 6tys netto z kasą za kredyty i leasingi. Praca miła i przyjemna.
Kinga

Post autor: Kinga »

ja na swoje zarobki nie narzekam, a pracuję w zbrojeniówce :-)
corey16

Post autor: corey16 »

Ja w kontroli jakości i jak na mój staż w tej firmie jestem zadowolony
unikorn

Corey16 pisze:jestem zadowolony
jak komuś płacą za spanie to jest zadowolony :-P :mrgreen: :mrgreen:
ODPOWIEDZ