Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Tania firma kurierska

O wszystkim i o niczym...

Moderator: Moderatorzy

eujot

Tania firma kurierska

Post autor: eujot »

Hej,

Pytam osoby mające rozeznanie w temacie, które wysyłały firmą kurierską duże części samochodowe. Chcę kupić belkę do R5, ale nie wiem jaką firmę kurierską wybrać, aby się opłacało. Proszę o informacje.
lodoo
Post autor: lodoo »

koszt podobny wszędzie - około 70zł
Z tego co pamiętam to chyba siódemką kupowałem...
Z resztą zamawiasz kuriera i on i tak orientacyjnie wpisuje wagę, więc do dogadania się... bo jak nadasz w bazie to zważą :-D
Z belką nie ma problemu, do uniesienia przez 1 osobę, więc każdym busem przewiozą, problem jest z silnikiem, bo to już ciężarówka i się płaci jak za zboże :-D
eujot

Przesyłka jest jakieś 300 km ode mnie. Belka waży około 50 kg - czy tak? DHL za taką przesyłkę chce 110 zł.
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Zgadza się, kurier orientacyjnie waży, ale miałem przypadki że później "na bazie" ważyli ponownie i korygowali opłatę.
Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

chyba że znadziesz kogoś kto ma podpisaną umowę z przewoźnikiem wtedy wyjdzie taniej
tel. 694-451-356
Obrazek
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Ja mam z Siódemką, ale wydaje mi się że umowa dotyczy tylko przesyłek z lub do mojej firmy.
Muszę to sprawdzić.
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

ja za wysylke bleki z r19 podobna masa placilem klient placil 130 zeta :(
cyp

Post autor: cyp »

zwazylem belke rowniutkie 40kg
vino1986

Post autor: vino1986 »

a z kad do kad ta belke :?: bo ja generalnie moge z wiekszych miast zabierac i pod telefon sie umawiac... (Krakow Katowice Ludz Warszawa Lublin Tomaszow Maz Radom no i Kielce) bo tam w trasy latam...
eujot

Hej,

Vino dzieki za info. Belka z malej miejscowosci do malej, wiec raczej nie mialbys po drodze.
Ostatnio zmieniony 24 czerwca 2009, 20:56 przez eujot, łącznie zmieniany 1 raz.
macky

Post autor: macky »

firmą OPEK wyjdzie cie 100 zł tylko musisz owinąć ją czarną folią żeby nie było widać co to jest
eujot

Po przeanalizowaniu kosztów wysyłki w różnych firmach kurierskich, zdecydowałem się na firmę UPS. Cyp dziś nadał paczkę, miała kosztować około 80 zł. Napiszę ile w rzeczywistości kosztowała, gdy dojdzie, lub nadawca poda tutaj cenę wcześniej.
cyp

nie widze problemu 77 zl bez paru groszy, jednak teraz stwierdzam ze takie wysylanie bez palety jest lekko ryzykowne, mam nadzieje ze paczka dotrze w calosci i nie beda nia rzucac w czasie przeladunku :evil:
unikorn

Post autor: unikorn »

hehe... rzucać? tylną belką? STRONGMANi chyba w UPSie nie pracują.
cyp

kto to wie, ale po zaladowaniu pan mi powiedzial ze zeby sie wyrobic z wszystkimi paczkami to musi ostro zapierd.... i ze moze mu ta belka sie przesuwac z miejsca na miejsce :/
ODPOWIEDZ