Dowód został zabrany nie tyle za jazdę bez prawka tylko za to, że próbował uciekać podczas kontroli i go złapali - tak mi tłumaczył

Osoba na którą zarejestrowane jest auto może się podobno zjawić podczas pisania tej umowy. A jak po wypowiedzeniu OC ze złomowaniem i wyrejestrowaniem? Będę musiał odzyskać dowód rejestracyjny pewnie?
Co do autka, to wygląda tak:
Śledziłem je od lipca 2008 ale nie mogłem dostać kontaktu do właściciela, w grudniu 2008 znikło z miejsca w którym stało - szukałem go po parkingach policyjnych w całym Wrocławiu, w akcję zostali zaangażowani też znajomi - niestety bez rezultatu. Aż tydzień temu zadzwonił do mnie kumpel i zakomunikował że Renia stoi po drugiej stronie bloku(stała po wewnętrznej stronie

- mało się nie posrałem ze szczęścia.

Potem próby kontaktu z właścicielem przez zostawianie karteczek, pytanie sąsiadów... Aż wczoraj spytałem grupki meneli którzy zawsze stoją w tych okolicach czy nie znają właściciela - no i właściciel przyjechał z kluczykami po 10 minutach

Opowiadał mi że miał też GTT ale poszła na żylety. Ta "moja" ponoć ma jakiś silnik 1.8 140KM, z tym że padł komputer i coś się stało z monowtryskami - owner jak na razie tylko rozgrzebał silnik i samochód stoi od ponad roku nie ruszany. Najważniejsze że ma praktycznie wszystko co bym potrzebował - piękne czerwone wnętrze z czerwoną wykładzinką w bardzo przyzwoitym stanie(jedynie przetarty fotel pasażera), atrapę/zderzak/dokładki/lotkę od GTT/GTE i do tego sporo części daje... Powiem tylko że cena dużo poniżej 1000zł

Myślałem o przełożeniu szpargałów do swojej budy która nie wymaga większych prac blacharskich i zakupie oryginalnego 1.7 a potem malowaniu całości na oryginał... Będę informował na bieżąco o postępach