Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Jako ze poleglem chyba juz na 99% ze wspomaganiem elektrycznym z clio II mam pytanie szczegolnie do posiadaczy kolek 15" o szerokosci 195mm...
jako ze najszersze na cyzm jezdzilem kiedys w R5 to 185 13" a ostatnio czuje wyrazna roznice w przesiadce z zimowych 165 na letnie 155 mam pytanie czy na 195 jest masakra juz czy jescze jakos da sie krecic kolkiem (moje ma 32cm)...
pytam gdyz mam wielka ochote pie.rdo.lnac tym wspomaganiem w kat i skladac juz auto... nie chce tylko potem przeklinac na kazdym parkingu...
prosze o rady i opinie w tej kwestii
ile obrotow kierownica ma GTT od skrajnego do skrajnego polozenia? bo podobno mniej niz zwykle piatki...
Ostatnio zmieniony 5 maja 2009, 07:45 przez lodoo, łącznie zmieniany 1 raz.
I w GTT takie mailem i w teraz mam i nie ma zadnego problemu. Wiadomo, ze na postoju jest troche ciezej, ale bez tragedii. A jak jedziesz chociazby 2km/h to juz wogole lajcik.
powiem na przykładzie mazdy do tej pory latałem na 13 na 175 a teraz 15 na 195 niebo a ziemia na 15 całkiem inaczej trzyma się podłoża a na parkingu też nie mam najmniejszych problemów
czyli mowicie da sie i uciazliwe na codzien nie jest...
no to chyba tak trzeba bedzie zrobic...
sprobuje jeszcze chyba z modulem z benzyniaka (kolejne 1,5 stowki w morde jeza) i jak nie zadziala to nie zakladam
kierownica z GTT jest wystarczająco duża byś sobie poradził, moim zdaniem ucierpieć na tym może jedynie maglownica gdy będziesz się siłował np na parkingu (ja tak miałem przy malutkiej kierownicy i oponach 175).
Jezdzi sie bezproblemowo - tez mam kierownice 32. Co do parkowania, to istotnie promien skretu w GTT jest wiekszy (mniej obrotow pomiedzy skrajnymi polozeniami i mniejsze wychylenie kola) i na niektorych parkingach nalezy sie zlozyc na dwa razy. Ilosc obrotow miedzy skrajnymi polozeniami: okolo 2.5 do 3
dobra... dzieki bardzo
w takim razie jak sie nie uda tego odpalic "na stole" na module z benzyniaka to olewam i wcale nie montuje zadnej wspomy i wrzucam serie...
to wy chyba w tych swoich GTT macie jakieś specjalne wypusty tych przekładni kierowniczych 2,5-3,0 obrotów bo ja mam we wszystkich swoich R5 GTT i R-Clio 1,8-16 V ( 3,25) obrotu od boku do boku.
- nie da się założyć elektrycznego wspomagania (EPS) z clio II i późniejszych do R5 - żeby to zrobić trzeba wrzucać wiązkę i komputer silnika oraz BODY ECU z Clio... sam moduł wspomagania nie będzie gadał
PS. wrzucam na pokład wspomę hydrauliczną z R19
Auto ma być na wypasie w końcu
PS2. Chce ktoś kupić magiel, kolumne i wspomę elektryczną z 2 modułami z clio II 1.5 dCi