Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
mam wyciek oleju w kolektor wydechowy i nie do konca wiem wlasnie czym to moze byc spowodowane... to jest tylko i wylacznie na 3 i 4 cylindrze... bo 1 i 2 idealnie chodza... mam glowice po kapitalce gdzie mialem prowadnice zawory uszczelniacze wymienione na nowe... pierscienie tez sa nowe i tuleje ok...
ten wyciek czym moze byc spowodowany
czy to moze byc przez nieodpowiednio ustawione luzy zaworowe czy przyczyna tkwi gdzies indziej
jezeli luzy zaworowe to podal by mi ktos jak sie ssace ustawia na jaka przerwe i jak wydechowe
Ostatnio zmieniony 3 maja 2009, 09:26 przez vino1986, łącznie zmieniany 1 raz.
tak pierscienie sa wszystkie na wszystkich tlokach nowe kupowane i zakladane... pasowane pod tuleje u kolesia ktory robi wlasnie takiego typu remonty... a jezeli chodzi o tuleje to zadnych progow nie miala...
Kabar pisze:W siniku Alpine nie ma uszczelniaczy na zaworach.
dokladnie nie ma oryginalnie uszczelniaczy na zaworach w tym modelu... jednak ja wlasnie zalozylem uszczelniacze jak robilem kapitalke glowicy... i nie wiem wlasnie czy dobrze uczynilem w ten sposob postepujac... jednak czemu juz skoro sa to 1 i 2 cylinder pala ok i nie ma sladow oleju w wydechu a 3 i 4 jest lekko urzygany olejem czy to moze byc spowodowane tez przez to ze silnik byl dopiero odpalony moze z 5 razy i to na niecala minute bo moim zdaniem nie powinno to wcale a wcale wplywac na ten wyciek...
i dlatego pytam czy moze przez zle poustawiane luzy zaworowe moze sie takie cos dziac bo w sumie tego tylko nie sprawdzalem do konca i moglem sie walnac przy ich ustawianiu i zle luzy dobrac na zaworach wydechowych i przez to wyciek... jak myslicie
sprawdzalem dzis klawiature pod deklem i troszke luzno chodza tam zawory wlasanie na tych tlokach... jak myslicie to moze byc przyczyna tego wycieku bo kurcze ja nie mam pojecia co to moze byc...
BLLACHA pisze:jak ustawisz odpowiednio luzy to się dowiesz
no to jest fakt i nie moge zaprzeczyc... jednak nie wiem jakie ma miec luzy alpina na ssacych i jakie na wydechowym zeby posprawdzac... bo to jest zaden problem tylko najpierw trzeba wiedziec ile one wynasza...
BLLACHA pisze:mówisz ze na 2 garach jest ok, no to zmierz na nich luzy i ustaw na tych z których olejem rzyga
geniusz w sumie to jest mysl bede musial tak zrobic i sprawdze czy sie zgadzaja luzy na 3 i 4 z 1 i 2... prosta metoda oby okazala sie jeszcze skuteczna