Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Niestety nikt nie napisał w moim temacie, więc może tu ktoś odpowie.
Silnik 1.4 na podwójnym Weberze 32DRT, oryginalnie była skrzynia automatyczna.
Chodzi o dwa zawory, dochodzą do nich rurki z głowicy (z nad każdej świecy).
Z drugiej strony z tych zaworów rura idzie do filtra powietrza.
Do czego jest ten układ?
Hmmm.
Czyli nic specjalnego nie wiem.
Można to wywalić?
Aha Krysiun, pisałem w temacie o tej Reni że był automat, a jest manual 4biegowy z 1.1 i takiż zapłon .
masz silnik z EGR takim prymitywnym można to pozaślepiać ale masz też troche inny gaźnik i aparat zapłonowy więc to trzeba było by też zmieniać tylko po co?
takie silniki były eksportowanie do krajów w których już w tamtych czasach były ostre normy spalin
jak coś to ma taki sam silnik do "oddania"
kilimr5 pisze:masz silnik z EGR takim prymitywnym można to pozaślepiać ale masz też troche inny gaźnik i aparat zapłonowy więc to trzeba było by też zmieniać tylko po co?
takie silniki były eksportowanie do krajów w których już w tamtych czasach były ostre normy spalin
jak coś to ma taki sam silnik do "oddania"
zawór EGR też jest przy kolektorze, gaźnik jest oryginalny z tego silnika Weber 32DRT, a zapłon pisałem że przerabiany, bo poprzedni właściciel założł skrzynię z 1.1 4biegową, koło zamachowe także, więc nie działałby elektronik
Muszę to chyba pozmieniać, Renia niby jeździ, ale nie wchodzi na obroty, tzn. max ma 3500-4000 tys tak na słuch
Temat trochę odgrzewany
Mam taki silnik z takim czymś i też się zastanawiam
do czego to gdzie to wchodzi w głowicę pod zawór ssący bo raczej nie na komorę spalania
I ile ma koni taki silnik 60 68 czy 72
Silnik ten pochodzi z wersji FLASH ja na nim nie jeździłem ale poprzedni właściciel mówił że to nieźle śmigało nie ma tabliczki znamionowej na silniku ale na mój gust to jakieś C2J z gaźnikiem na dwu gardzieli webera o symbolu 32 DRT 5/101 6K
Ze skrzynią automatyczną nigdy nie pracował na 100% manual była to na pewno jakaś wersja usportowiona miała kubełkowe siedzenia i obrotomierz a poz tym orgi central na pilota i elektryczne szyby miała też korektor siły hamowania i dość grube półosie grubsze niż w campusie zwrotnice też od niego do campusa nie pasują silnik jest z z roku 86 bądź 87
Może ktoś ma taki silnik i ma tabliczkę znamionową (oryginalną) i mógłby podzielić sie symbolem silnika i wersją
Z góry dzięki
Pozdrawiam
numer silnika raczej powinien być wybity na bloku...
a tak a propos mocy:
C1G (1237/55KM)
C1J (1397/60KM)
C3J (1390/58KM)
C2J (13xx/72KM)
a co do samego układu to nie mam pojęcia - ale wygląda na kombinowane
No tak tylko tej tabliczki nie ma a numer jest na niej nitowany do silnika wystarczy sól z drogi żeby te aluminiowe nity zjadło lub czyjaś ingerencja tak czy owak nr nie ma a układ jest fabrycznym wymysłem bo widziałem to już w kilku renatach ale do czego to jest?? Tym bardziej nie sądzę żeby komuś się chciało w głowicę wwiercać aby podłączyć coś do nie wiadomo czego
Czyli zagadka nadal nie rozwikłana