Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

car audio

Wszystko co związane z elektryką i elektroniką w Renault 5.

Moderator: Moderatorzy

skabol_87

car audio

Post autor: skabol_87 »

witam planuje zakup suba http://www.allegro.pl/item464498788_jbl ... bonus.html lub tego http://www.allegro.pl/item464619530_pro ... onowo.html mam wzmacniacz blaupunkt GTA 4 special mk II i radio alpine przod zest odseparowany jbl i jak narazie w polce dwa jajka clarion czy wie ktos moze jak te suby graja albo ktos cos poradzi z doswiadzczenia lepszego??
Ostatnio zmieniony 1 listopada 2008, 13:18 przez skabol_87, łącznie zmieniany 1 raz.
rocker

Post autor: rocker »

skabol_87

tylko to jest aktywny sub a ja juz kupilem wzmaka wiec raczej szukam pasywnego
lodoo
Post autor: lodoo »

seria CS JBL'a to takie najgorsze co robia... seria ekonomiczna...
wybor jest wiec oczywisty ;-)
a na twoim miejscu sklecilbym skrzynke samemu i kupil uzywany lepszy glosnik...
albo skrzynke z 20cm glosnikiem HERTZ'a... mala ale gra bardzo precyzyjnie i mooocno ;-)
wsmpw

Post autor: wsmpw »

ja polecam głośniki FLI rzadko spotykane w polsce (taki jeden kolega mi polecił ;-) ) :oops:
osamiec

Post autor: osamiec »

FLI? to z muchą w logo? angielska tandeta, konkurować może z produktami równie "profesjonalnymi" co amerykanckie głośniki pyle. A co do serii CS, to akurat 30cm z tej serii w brew pozorom bardzo udane głośniki, szczególnie lubiące wszelakie wentylowane układy. Może to i budżetówka JBL, ale gra bardzo przyzwoicie.
Ostatnio zmieniony 2 listopada 2008, 00:19 przez osamiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Maolat

Post autor: Maolat »

dla laika sub bedzie jak znalazł . jak chce poprostu zeby lupalo to kupuj ... FLI to nie wyglada dobrze ;]...... ja teraz mam JBL GTO1204BP niesamowicie ywazony miły i ciepły bas .. nie powiem ze tłusciutki ... jednak zasila go monoblok ALPINE mrp-350 zestaw jest w sam raz na poczatek zabawy .. a to co proponujesz bedzie cie napewno zadowalac :)
skabol_87

znajomy doradzil mi ze dobrym glosnikiem jest http://www.lumarc.pl/powerbass-s10-p-1890.html ze jest mocniejszy niz te jbl co znalazlem i ze na moim wzmaku lepiej bedzie grał, wiec moze jego kupie a skrzynie zrobie. Jade w poniedzialek zobaczyc co i jak gra i cos wybiore 8-)
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

skabol_87 pisze:znajomy doradzil mi ze dobrym glosnikiem jest http://www.lumarc.pl/powerbass-s10-p-1890.html ze jest mocniejszy niz te jbl co znalazlem i ze na moim wzmaku lepiej bedzie grał, wiec moze jego kupie a skrzynie zrobie. Jade w poniedzialek zobaczyc co i jak gra i cos wybiore 8-)
tylko odrazu mowie zle policzon i zrobiona skrzynka moze zepsuc caly efekt
skabol_87

-=wasq=- pisze:
skabol_87 pisze:znajomy doradzil mi ze dobrym glosnikiem jest http://www.lumarc.pl/powerbass-s10-p-1890.html ze jest mocniejszy niz te jbl co znalazlem i ze na moim wzmaku lepiej bedzie grał, wiec moze jego kupie a skrzynie zrobie. Jade w poniedzialek zobaczyc co i jak gra i cos wybiore 8-)
tylko odrazu mowie zle policzon i zrobiona skrzynka moze zepsuc caly efekt
tak wiem jak juz wyzej pisalem mam teraz suba axtona i nie znalazlem do niego zadnych parametrów zrobilem do niego dwie skrzynie i w każdej gra inaczej teraz jak bym kupil sam glosnik to zapewne bede mial wszystkie parametry potrzebne do wyliczenia skrzyni

jak juz to z moim szczesciem bywa gsciu od ktorego mialem kupic glosnik ( znalazlem jego sklep w okolicy) codziennie mnie zbywal przez telefon zebym przyjechal jutro wiec go olalem i kupilem http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... s%C5%82any.
A teraz pytanie do was czy znacie jakis dobry program do wyliczenia skrzyni??
Wakabayashi

Post autor: Wakabayashi »

jesli dobrze pamietam to program WinISD czy jakos tak pomoze Ci wyliczyc rozmiary skrzyni ;]
chyba ze sie mysle co do programiku to sorki, ale chyba o to chodziło
skabol_87

Wakabayashi wielkie dzieki winisd jest ok tylko nie umiem go obsluzyc :oops: moze znajdzie sie ktos co mi wytlumaczy co i jak zronbic mam wzelkie parametry takie jak;
Qts; 0,49
vas(ft3); 1.11
vas(liters); 31.5
fs; 30.00
Revc; 4.00
Levc; 2.69
Xmax (in)0.56
Xmax (mm) 14.2
Qms; 6.48
Qes; 0.54
itd :-?
cyp

Post autor: cyp »

programik bardzo prosty, wpisujesz te parametry a on obliczy obudowe... troche samozaparcia... nawet nie trza znac angolskiego wszystko robisz intuicyjnie :mrgreen: mi nauka obslugi zajela max 5min
Wakabayashi

Post autor: Wakabayashi »

jeśli jeszcze masz problem to sie odezwij ;-)
skabol_87

ok zalatwilem sprawe inacczej :-P napisalem meila do firmy JBL a oni odpisali mi trzy przykladowe skrzynie pod moj glosnik;
sealed box volume
vented box volume i
band- pass box volume
i wszystko z dokladnymi wymiarami ja wybralem obudowe zamknieta 21,24l wlasnie ja poskrecalem i wytlumilem za chwile zamontuje glosnik i wsadze do auta, pozniej zostanie mi juz tylko kilka dni wykrzewania cewki i mam nadzieje ze bede cieszyl sie glebaokim basem ;-) dzieki wszystkim za zainteresowanie za pare dni napisze jak glosnik sie sprawuje to moze ktos jeszcze sie na niego skusi 8-)
ODPOWIEDZ