Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Silnik 1.4 mono a wiązka z pod deski od 1.1 POMOCY

Wszystko co związane z elektryką i elektroniką w Renault 5.

Moderator: Moderatorzy

wsmpw

Silnik 1.4 mono a wiązka z pod deski od 1.1 POMOCY

Post autor: wsmpw »

mianowicie tak jak w temacie mam całą wiązkę co jest na silniku i to co do kompa idzie..
pytanie moje jest takie ponieważ nie mam gdzie podpiąć wtyczki która idzie od kompa taka jak te przy stacyjce.. pomocy jak najszybciej chciałbym to wiedzieć pomóżcie
i jeszcze jedno przy module nie mam tej wtyczki na 3 piny... co tam jest podłączone

panowie naprawdę chciałem ten silnik odpalić.....
dobra poszperałem...
Obrazek

3 pinowa
A- Tutaj dać plus który szedł do zwykłej cewki tak?
B-zapodać stałą mase...
C-podłączyć obrotomierz?
pytam dla pewności
Ostatnio zmieniony 8 września 2008, 07:12 przez wsmpw, łącznie zmieniany 1 raz.
Yakkul

Post autor: Yakkul »

No tak ale pytanie czy komp od 1.1 będzie miał odpowiednią mapę wtrysku do 1,4 ? Jak dla mnie to nielogiczne. Ale życzę powodzenia
wsmpw

heheh teraz to pojechałeś.... jaki komp w 1.1 tam były gaźniki
a kompa mam od 1.4 tylko wiązki z pod deski nie mam od 1.4
Panowie ponawiam to pytanie do czego podłączyć tą dziwną wtyczkę co idzie z wiązki od kompa... koło niej jest kostka z start sygnałem i pompki paliwa kable sa tam Żółty i Czerwony
POMOC :oops:
Ewentualnie jakieś schematy w dobrej jakości bo to co mam to straszna kiszka...
wsmpw

wywnioskowałem z schematów od 19 ..
że pod ten czerwony daje +12v. stałe np. z aku
a na zółty daje +12v. po włączeniu zapłonu
czy dobrze myśle..??
pavko

Post autor: pavko »

W wiązkach renault żółty i czerwony są zarezerwowane właśnie do tego...
wsmpw

Teraz kolejne pytanie kabel który jest czarny z pomarańczowym paskiem i ma oczko na końcu który znajduje sie przy akumulatorze i wychodzi z wiązki od kabli do spryskiwaczy
do minusa to podpiąć??
Mógłby ktoś mi pomóc??????? :roll:
wsmpw

chciałbym ponowić prośbę z ostatniego postu naprawdę możecie iść do auta i zerknąć
wydaje mi sie że to do masy ale jest troche napięty jak go próbuje tam założyć więc czekam gdzie go podłączyć :-/
wsmpw

że tak powiem sam problem rozwikłałem i teraz pisze dla potomnych,a mianowicie:
-do cewki dajemy plus do wtyczki 3 pinowej na A po załączeniu zapłonu (to proste bo mamy to z starej cewki tylko różni sie że tam wsuwka)
-do B dajemy mase z śrubki bo przykręcamy cewkę
-Kable co wychodzą z kompa mamy tak:
-Czerwony (Tu dajemy stały plus np z Akumulatora)
-Żółty dajemy plusa z stacyjki z kabla żółtego(trzeba uważać ponieważ w jednym jest prąd po przekręcaniu na start a w drugim nie ma)[ja ten problem miałem :oops: ]
-Brązowy,Dajemy na biały od rozrusznika ten co załącza bendix
-Biały,Podłączamy plus do pompy paliwa a masę sobie bierzemy z Budy...
:oops: :roll:
jak ktoś by nie wiedział czegoś to piszcie :arrow:
ODPOWIEDZ