Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Deska rozdzielcza..

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

Adzik

Deska rozdzielcza..

Post autor: Adzik »

Hej! jestem świeżym kierowcą i mam renie 1.4 campus '92. mam kilka pytań w związku z tym samochodem. głównie chodzi mi o to czy można włożyć do niego jakąś inną deskę (np od wersji GT bądź od innego samochodu marki renault np clio) i czy będzie ona pasowała i działała. chciałem go trochę zmodyfikować i może macie jakieś ciekawe pomysł na wewnętrzny i zewnętrzny design. czekam na odpowiedzi...
wsmpw

Post autor: wsmpw »

deska wchodzi bez problemu każda szeroka tylko jak masz od campusa to musisz mieć wiązke pod ta szeroką deske
arex2006

Post autor: arex2006 »

taaa
campusy, five'y i inne golasy mają inną wiązkę

też się przymierzałem jakiś czas temu ale jak dla mnie to za dużo roboty.
Jeśli się podejmiesz to trzymam kciuki i czekam na efekty/wnioski/spostrzeżenia
wsmpw

wnioski spostrzeżenia to jest proste ale trzeba pomyśleć ...
bo tak:
nie rwiemy dechy na siłe
nie robimy tego jak jest zimno
musimy być przygotowani że zawsze coś sie może popsuć,porysować

porostu najłatwiej jest kupić deske szeroką i wiązke do tego w zależności od licznika jaki będziemy mieli
Adzik

Post autor: Adzik »

myślałem nad tą zmianą ponieważ poprzedni właściciel nie potrafił o nią zadbać :-/ ewentualnie może się ją doprowadzi do ładu poprzez jakieś małe robótki i udoskonalenia. dzięki za info.
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

PnP nie wchodzi, z tego co kojarzę to trzeba przełożyć kolumnę kierowniczą, oczywiście całą wiązkę i kompletną deskę z innej R5.
wsmpw

osz kurde kabar dobrze że napisałeś ja sie zawiesiłem nad samą dechą ale tak jak mówisz jak od GTT to ona ma nawiew na środku, ale campus też ma ale od campusa jest inne wyprowadzenie kabli od wentylatora w GTT są chyba 3 stopnie prędkości w campusie chyba 2 ale to mi sie coś tak błąka tylko...
arex2006

Post autor: arex2006 »

tak, dmuchawa ma dwa biegi

myślę, że skoro zamiana nawiewu z kieszenią na radio jest możliwa to inne magiczne sztuczki też :)
wsmpw

nawiewu z kieszenią na radio.... :?: ta konsola z radiem to nie nawiew komin nawiewu jest za tą konsolą własnie jest on przykręcany na 4 śrubki M6 do podszybia
kuba

Post autor: kuba »

Ja miałem campusową deche i zeby zmienic na ta z gte potrzebna jest wiazka stacyjka z gte (nie kolumna )no chyba że komus bardzo przeszkadza ze niema blokady kiery a nawiew to tylko 3 kabelki i bedzie działał na 2 biegi poco komu 3 1 kabelek do obrotka i wsio
Awatar użytkownika
FeriGTT
Post autor: FeriGTT »

Witam, chcialem odswiezyc temat ale w zasadzie chodzi mi o ceny.

mam złamany daszek nad zegarami, oraz plastikowa obudowe pod prawym kierunkowskazem...

Chce nowa deske czy ktokolwiek sie dowiadywal ile fabryczna kosztuje w renault?
niestety przy probie niudanej zostala mi zlamana przez mechanika....zawsze wiedzialem ze do deski lepiej nie dopuszczac...ale niestety i tak juz trzeszczala i tak juz chcialem skonczyc z odglosami a fabryczna by byla pewnie bezszelestna (pod warunkiem oczywiscie nalezytego uszczelnienia).

ew. kupilby taka ktora jest cala od GTT/E z rocznikow najchetniej ok `90
Awatar użytkownika
krysiun

Post autor: krysiun »

Siemka - daszek mam

obudowa dolna też jest dawaj na PW

NOWA W ASO - około 2 tysi i nei wiadomo czy ją dostaniesz

JAk coś to ci mogę połatać te deseczkę aby NIE trzeszczała - tylko sie ODEZWIJ W KOŃCU ;)
A

A nie na forum l!!!!
R5 1.4 - GTT

GG: 645045
ODPOWIEDZ