Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Czy półosie od R19 pasują do R5?

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

Jerry_str

Czy półosie od R19 pasują do R5?

Post autor: Jerry_str »

Mam pytanie ,mianowicie czy półosie od R19 pasują do R5 ,konkretnie Prawa półoś od R19 silnik 1.4 do R5 silnik 1.4-pytam ponieważ , ostatnio pękła mi prawa półośka w miejscu gdzie jest stabilizator drgań(to okrągłe kółko metalowo gumowe) skorodowało sobie pod gumą ,wyginało się i pękło a przy okazji nadwyrężyło przegub i zaczął "strzelać"-z braku laku pospawałem ją w kątowniku (do środka wsadziłem wałek stalowy , a na zewnątrz nałożyłem kawałek rurki) i jeżdże ,ale przegub drga i strzela przy skręcaniu-dyskomfort jak diabli.
Ps.Ewentualnie może Ktoś ma odstąpić prawą półoś do R5 silnik 1.4 rocznik 90? :-)
Pozdrawiam -Jerry
Ostatnio zmieniony 11 marca 2008, 17:47 przez Jerry_str, łącznie zmieniany 1 raz.
lodoo
Post autor: lodoo »

nie pasi.... za dluga....
jjmag

Post autor: jjmag »

podepnę się pod temat zainteresowało mnie takie ogłoszenie http://moto.allegro.pl/item723547984_re ... tomat.html
i w związku z tym mam pytanie czy przy automacie podejdzie półoś z przegubem ze zwykłej skrzyni, lub czy same przeguby może są przy tej skrzyni wymienne
ODPOWIEDZ