Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Tylnie zawieszenie

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

wsmpw

Tylnie zawieszenie

Post autor: wsmpw »

pytania czy są do dostania łożyska do tylnej belki (cena)
czy są do dostania drążki skrętne (cena)
a i jescze czym sie różni skrzynia od zwykłej 5 a od GTT
Karol

Post autor: Karol »

drążki i łożyska - nie wiem, może warto kupić całą używkę.

skrzynie się różnią tym, że z GTT ma inne przełozenia ( do mocniejszego silnika) i na zwykłym silniku Ci się muł zrobi, chyba że to jakiś 1,7 czy więcej. z GTT wytrzymuje większy moment (??) i jest wytrzymalsza niż zwykła z 1,4
wsmpw

yyyyyyy chwila pomyłka zaszla myślałem o czymś innym co coś innego napisałem.... chodziło o belke od GTT i od zwykłej
przepraszam mój błąd :oops:
Karol

a więc: belka z GTT ma mocowania na hamulce tarczowe, i jest chyba szersza o 2 centymetry od standardowej belki z piątek.
lodoo
Post autor: lodoo »

karol... nie masz pojecia o belkach w R5 :-P

belka GTT nie jest szersza...
belka GTT ma mocowania na hamulce jak kazda ina w R5 mozna zalozyc bebny i tarcze do wszystkich belek R5
belka GTT ma 4 drazki 23mm a belka zwykla 2 chyba 21mm
belka GTT ma stabilizator w postaci takiej dlugiej wybietej blachy spinajacej wahacze a zwykla ma poprostu precik
belka GTT nie ma lozysk i drazki ma na wierzchu, zwykla ma drazki w rurze na lozyskach

w sumie jedyne co jest takie same w tych belkach to mocowania do budy i rozstaw kol :-P

aha ceny... 1 drazek okolo 800zl :-) lozyska nie wiem, ale zuwik ma do sprzedania jakby co...
Karol

:oops: no to już wiem teraz :P
wsmpw

tak sie zastanawiam żeby sobie wspawać jakieś wzmocnionko żeby była twardsza....
żuwik

Post autor: żuwik »

Lodoo nie masz pojęcia o belkach do r5 :lol: :lol: :lol:

Żadna blacha stabilizatorem, są dwa drążki reakcyjne i dwa stabilizujące :D Już to kiedyś przerabialiśmy ;)

Ta blacha nie ma nic do stabilizacji ;)

A łożyska faktycznie mam. I silentbloki. W bardzo promocyjnych cenach. Jest w "sprzedam"
lodoo

wiem ze przerabialismy... i dalej uwazam ze jest tak jak pisze... blacha (ta oslona wkolo drazkow) spina wahacze razem i to ona glownie powoduje uginanie sie drugiego wahacza gdy ugina sie pierwszy...
byloby tak jak mowisz, jakby na srodku druga para drazkow nie byla polaczona z pierwsza para...

w zwyklej belce nie ma blachy - zamiast niej jest przykrecany stabilizator...
żuwik

Ale tak nie jest, no chyba że Renault się myli :lol:

W drążki możesz nie wierzyć, ale pamiętaj gdzie są mocowane ich drugie końce. A blacha? Stanąłbyś na jej końcu to by się zgięła. Ważysz raptem poniżej 100kg. Podczas gdy skręt wywołuje reakcję ok. 2 ton.
lodoo

pokaz papiery na to to uwierze :-D inaczej ni hoho :-P
żuwik

Mi to generalnie lotto, ale innych nie ściemniaj :P
wsmpw

sprawdze jak jest w 19 od F16 belka
lodoo

nawet jak w tym jednym przypadku nie mam racji to reszta sie zgadza :-P
żuwik

Zależy która reszta. Jak ta w której nie masz racji to... nie masz racji :P :mrgreen:
ODPOWIEDZ