Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Silniki w R5

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

wsmpw

Silniki w R5

Post autor: wsmpw »

niech ktoś npisze bo szukałem po całym forum i słabo chodzi mi o to jakie silniki montowali do 5
pojemości i moce a jeśli jeszcze wiecie to jakie skrzynie były przy jakich silnikach i oznaczenia silników i skrzyń.. :mrgreen:
dziękuję bardzo :oops:
Karol

Post autor: Karol »

c1c - a700 - 956 ccm 42 KM
c1e - g750 - 1108ccm 47 KM
C1j - a768 - 1397 ccm - 60 KM
c2j - q781 - 1397 ccm - 68 km
c2j - m780 - 1397 ccm - 72 km

c1e - g150 - 1108 ccm - 47 km
c1g - e720 -1237 ccm - 55 KM
c2j - f700 - 1397 ccm - 68 KM

resztę pytaj innych ;)

wiem, że C1J - A788 (??) był w GTT, 1397 ccm, 120KM chyba ;)
graczu

Post autor: graczu »

nie chce zakladac nowego tematu

ale czy ma ktos dokladniejszy "podzial" silnikow w sensie jakie byly modele c1e ?
bylo g750, g760, co jeszcze ?

a bylbym full zadowolony gdyby jeszcze powiedziec czym sie roznily :)
lodoo
Post autor: lodoo »

serwisowka troche podpowie.... ale nie za duzo
supermonster

Post autor: supermonster »

graczu

w temacie "95 czy 98" (o paliwie) Antystatyczny napisal ze do 760 leje sie 95. O to konkretnie mi chodzi :) czy jest to prawda ?
Awatar użytkownika
maciek od iwony

Post autor: maciek od iwony »

w książce RENAULT 5(OD MODELI 1985)w tłumaczeniu z fr.mgr.inż Tomasz Kośmicki piszą cyt:
Paliwo
Pojemność zbiornika:43 dm3.
Rodzaj paliwa:etylina o min LO98 lub benzyna bezołowiowa LO 98-z wyjątkiem silnika 956 cm3 (wyłacznie etylina).Silnik 1237 cm3 jest przystosowany do benzyny bezołowiowej o min LO 95
graczu

to musze popytac antystatycznego skad to info ;)
Antystatyczny

Post autor: Antystatyczny »

wiedza zaczerpnięta z Haynesa. mam gdzieś na płycie PDFy z danymi do róznych renatek
Graczu, 760 ma niższy stopień sprężania ( 8,8:1 o ile pamietam) oraz innego typu aparat zapłonowy( o innej charakterystyce-R350 D90). Statyczny kąt wyprzedzenia ustawiany jest na 10 stopni podczas gdy w 750 ustawiany jest na 8 stopni.W 750 stopien srezania wynosi 9,5:1, aparat ma symbol R335 D83. Innych róznic nie zauważyłem.
Ostatnio zmieniony 6 maja 2008, 21:44 przez Antystatyczny, łącznie zmieniany 1 raz.
żuwik

Post autor: żuwik »

Graczu - odsyłam zatem za Lodoo - serwisówka z forum. Jest to wyciąg z dialogysa. Bodajże rozdział Air/fuel mixture. Rząd tabelek silnik za silnikiem.
ODPOWIEDZ