Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Sprężyny GTE GTTph1 a inne ze "zwykłych" R5

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

lodoo
Sprężyny GTE GTTph1 a inne ze "zwykłych" R5

Post autor: lodoo »

temat wydizelony z ogloszenia krystiana dotyczacego sprzedazy sprezyn.....

---------------------------------------------------------------------------------------------

gtt faza 2 sa inne.... reszta pasuje na wszystkie strony ;-) z tym faktem ze GTTph1=GTE i one sa nizsze troszke i twardsze troszke niz caaala reszta. ta cala reszta poczawszy od 1,1 poprzez diesla a na GTX skonczywszy to to samo
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2008, 23:52 przez lodoo, łącznie zmieniany 1 raz.
żuwik

Post autor: żuwik »

Wg katalogów wszystkich producentów sprężyn GTE/GTT ph1 i pozostałe renówki jeżdżą na takich samych sprężynach.
Hormon

Post autor: Hormon »

A powiedzcie mi czy na nich zawieszenie jest miekkie, bo moje jest i wydaje mi sie ze przod jest wyzej niz oryginał.
Qucor

Post autor: Qucor »

Czyli co ?? Jak zamontuję do swojego 1.7 te z GTE to autko pójdzie w dół ??

Proszę upewnijcie mnie bo się wacham chcę niżej i w sumie 1,5 cm wystarczy :-P a i twardziej będzie i sztywniej... dobrze :-D

Tylko czy to pewne :roll:
lodoo

z tego co wiem od kabara i wasQ te z gte/gttph1 sa nieco nizsze niz standardowe i troche twardsze, ale napewno mieksze od "tuningowych" jamexow, platimexow, omp itd....

ale musze tu zaznaczyc, ze na obnizenie moga miec wplyw amortyzatory z GTE/GTTph1 - poprostu moga miec nizej talerze pod sprezyny, a same w sobie sprezyny moga byc identyczne...

ja wiem ze przekladajac cale kolumny makpersona z gte/gtt bedzie napewno troche nizej niz seryjnie...
żuwik

Jestem tego samego zdania.

Żeby mieć 100% pewności bedąc w robocie zobaczę co na to dialogys. Na dobrą sprawę zauważyłem też, że tylna belka GTT jest wyżej niż w każdym campusie (i pozostałych standardowych też ;) ) - nie widać tego przez nakładki. To może powodować wrażenie, że przód jest niżej. Ale wydaje mi się, że w amorze jest różnica wysokości.

To temat przypominający dyskusję o czterech różnych zwrotnicach w r5. Wszyscy byli pewni że są różne.

Teraz w 21 przekonuję się, że zawieszenie wcale nie musi być twarde jak skała żeby dobrze trzymać auto. Najważniejsze są dobre opony. Pamiętam przesiadkę ze 155 na 185 w r5 - przepaść. Więc zwykłe sprężyny w GTT/GTE wcale mnie nie zdziwią :) Ale jak piszę - sprawdzę w robocie.
lodoo

z tego co widac na kartce ponmizej wynika, ze GTT/GTE ma dupe nizej o okolo 30mm w stosunku do zwyklych R5....
przod podobnie...

Obrazek
żuwik

Albo z moją belką było coś nie halo, albo różni się punkt mocowania drążka (H5) :)

Przód faktycznie różnica jest.
kuba

Post autor: kuba »

a ja wam powiem że do campusa wsadziłem całe mc persony z gtt 1 i wcale nie jest nizej jest nieco twardziej ale niżej moze o jakieś 1cm prześwit w gte\gtt jest podobny do campusa tylko tego tak nie widac przez nakładki
lodoo

no tez mi sie tak wydawalo jak widzialem R5 wasqua kiedys na borkach... ze jest wlasnie minimalnie nizej...

no coz - jak jest naprawde cholera wie - papierki papierkami a rzeczywistosc rzeczywistoscia....
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

u mnie byla "rzezba" jak kupilem fure to przod byl twardy i wysoko stala

jak kupilem sport springi taka byla roznica miedzy nimi a moimi springami
Obrazek

pozniej springi dalem arkowi do rajdowki a od niego dostalem cale kpl mcpersony z GTE i auto stalo na takiej samej wysokosci jak na obnizonych springach :D
ODPOWIEDZ