Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

skrzynia biegów

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

dawidov

skrzynia biegów

Post autor: dawidov »

witam wszystkich klubowiczów nie wiem czy dobrze ytafiłem ale tu mnie skierowano bo sa tu dobrzy wachowcy od silników renault a mianowicie mam taki problem posiadam renault 19 z silnikiem c3j i skrzynia odmówiła mi posłuszenstwa w sumie całe auto ale z reszta sobie poradze tylko prosze o pomoc w sprawie skrzyni padł prawdopodobnie mechanizm róznicowy i na zadnym biegu do przodu ani na wstecznym renia nie chce jechac tylko na predkosciomiezu przy dodawaniu obrotów rosnie predkosc prosze o pomoc czy jest to do zrobienia czy odrazu lepiej skrzynie kupic i wymienic i jak tak to jakie skrzynie pasuja do tego silnika pojemnosc 1400 jednopunkt oznaczenie c3j prosze o pomoc bo renia juz ak stoi od pazdziernika
lodoo
Post autor: lodoo »

mozna zrobic.. ale nie warto... za 3 stowki kupujesz ladna skrzynie i jezdzisz dalej...
jaka i jak dobrac - poszukaj w dizale podwozie....
dawidov

Post autor: dawidov »

kupiłem juz skrzynie taka jak miałem cena rewelka 120 zł:) jestem w trakcie wymiany tylko mam jeden mały problem wyciagac stara dołem czy góra?? :-/
wsmpw

Post autor: wsmpw »

skrzynie to dołem raczej.
bont

Post autor: bont »

górą to nawet jak byś chciał to nie ma szans, połosie ci nie wyjdą.
lodoo
Post autor: lodoo »

jak ci wygodniej :-)

gora chyba w sumie mniej roboty - jesli tak czy tak musisz polosie rozpinac...
wyciagasz razem z silnikiem - szybko i bezbolesnie....

jak dolem to musisz odkrecic sanki magiel dostep jest do bani i tez trzeba rozpinac polosie...

na moj gust lawiej odkrecic 3 poduszki silnika i pare kabli niz cale sanki.....
kilimr5

Post autor: kilimr5 »

można górą ja 3 razy wyciągałem ale w 1,7 to niema szans tylko 1,1 lub 1,4
lewą półoś trzeba wyciągnąć rozkręcić amortyzator, i odsunąć wachacz w dół a półoś wyjdzie tylko powoli i nie na siłe najpierw z piasty, prawa da się zsumąć z frezu a później nasunąć
silnik podpierasz na klocku czy lewarku ,od skrzyni odkręcić łapy od poduszek poobracać i wylezie górą
bont

Post autor: bont »

naj lepiekj wyjąć razem z silnikime, ja raz sie męczyłe samą skrzynie wyjmowałem z powodu wszystkich przewodów miedzy innymi gazowych ale drugi raz bym sie na to nie pisał
ODPOWIEDZ