Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

AF30 jaki to silnik

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

zagier

AF30 jaki to silnik

Post autor: zagier »

Dowiedziałem się od poprzedniego właściciela, że silnik który znajduje się w moim aucie to 1.7
AF30. próbowałem znaleść jakieś informacje o tym silniku ale na nic nie mogę trafić. Może ktoś z was spotkał się z takim oznaczeniem i zna parametry tego motoru. Silnik ten jest zasilany jedno punktowym wtryskiem.
Awatar użytkownika
krulyk
Post autor: krulyk »

MASZ SILNIK F3N JAKIE MASZ NUMERY SILNIKA JAK SIĘ ZACZYNAJĄ F3N............
el_palindo

Post autor: el_palindo »

krulyk pisze:MASZ SILNIK F3N JAKIE MASZ NUMERY SILNIKA JAK SIĘ ZACZYNAJĄ F3N............
po co te duze litery ??
:evil:

równie dobrze może być F2N
Awatar użytkownika
krulyk

el_palindo pisze:
krulyk pisze:MASZ SILNIK F3N JAKIE MASZ NUMERY SILNIKA JAK SIĘ ZACZYNAJĄ F3N............
po co te duze litery ??
:evil:

równie dobrze może być F2N
Toć napisał że ma na monowtrysku mondralo f2n były na gaźniku
zagier

Z numerami jest problem bo silnik to przekładka z innego auta i numery były zmieniane zaczynaja się od - C1EG750.
Awatar użytkownika
krulyk

to zrób fotkę to ci powiemy co tam masz inaczej się nie dogadamy
zagier

Obrazek

Obrazek

Jakość zdjęć jest kiepska bo robiłem je telefonem ale może da się coś na nich zobaczyć.
Awatar użytkownika
krulyk

tak jak pisałem wyżej f3n
lodoo
Post autor: lodoo »

a moze to z volvo silnik?? tam byly identyczne :-) ale mialy inne numery...
wyglada na standardowy F3N - mono
zagier

Dziękuje za odpowiedz. A możę ktoś wie jaka powinna być średnica rury wydechowej bo u mnie ktoś wspawał mniejszą.
lodoo
Post autor: lodoo »

z tego co pamietam to 54mm taka jak dla wszystkich R19 1,7 oraz R5 1,7... popatrz w katalogach producentow wydechow... ale napewno nie mniejsza jak 50...

cos mi swita ze do pierwszego tlumika inna (50) a potem inna (54) ale nie jestem pewien...
ODPOWIEDZ