Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

wyjęcie przedniej szyby..

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
renata

wyjęcie przedniej szyby..

Post autor: renata »

jak to zrobić by jej nie stracić ;-)
jakie są techniki
a może ktoś ma na sprzedaż po taniości :-P

z góry dziękuje
Piotrek
Arti

Post autor: Arti »

wyjmujesz zewnętrzną uszczelkę szyby,
przepychasz linkę do wycinania szyby w miejscu gdzie jest klej
zakładasz 2 uchwyty na linkę po obu stronach (dowolne - tzn czym dysponujesz, żeby się nie pokaleczyć linką)
i jazda "moja-twoja" ostrożnie, najlepiej w dwie osoby
jedna w środku auta, druga na zewnątrz
wsmpw

Post autor: wsmpw »

można nożami do tapet ale można też struną... jak piszeArtbrt, tylko powoli bo jak sie zagrzeje klej to sie znów zwulkanizuje
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

renata jak masz mozliwosc podjedz do firmy z auto szybami :)

1) szybe wycinasz linka
2) r5 to miekka buda
3) ty masz GTT ktora lekko sie nie jezdzilo buda juz lekko naruszona od przeciazen w zwiazku z czym sa duze szanse ze szyab strzeli (moja szyba strzelila juz po wyjeciu jak byla czyszczona aby wsadzic ja do auta )

4) jak bedziesz sam wklejal kup uszczelke nowa
Awatar użytkownika
renata

Post autor: renata »

dzięki chłopaki!
Maolat

Post autor: Maolat »

jakupilem zlota linke , i w czerwonej sam wyciolem i nie pekla . aw`syce niestety pekla tym samym sposobem robione . lepiej to zlecic
karkosz

Post autor: karkosz »

Metalowa linka bym nie polecal bo mozna nieuwaznie pociac ale karoserie dodatkowo.A szybe nie jest lekko ja wyciagnac w calosc jak buda juz leciwa i fakt faktem troszke zdeformowana,a na szybie naprezenia powstaja.Sam musze u siebie wymienic ale jakos brak zapalu i czasu.Zastanawiam sie czy nie zlecic firmie pewny spokoj jak im peknie przy wymianie ich problem.
munio07

Post autor: munio07 »

A ja mam pytanko: Gdzie kupię nową uszczelkę do szyby przedniej właśnie? Bo wymieniam, a chciałbym nową uszczelkę. Na necie gdzieś kupię czy muszę w jakiś serwisach popatrzeć w mieście?
lodoo
Post autor: lodoo »

w punkcie gdzie wklejają szyby mają z metra...
albo ASO ale za chore pieniądze jak na kawałek gumy ;-)
unikorn

Post autor: unikorn »

Ile taka szyba stoi z wymianą munio?
wsmpw

Post autor: wsmpw »

Lodoo pisze:albo ASO ale za chore pieniądze jak na kawałek gumy
to nie kawałek gumy tylko plastikowa ramka z elastycznym klinem.. z metra też można założyć jakąś ibize.. albo co innego..
unikorn pisze:Ile taka szyba stoi z wymianą munio?
szyba 200 zł wymiana max 120
lodoo
Post autor: lodoo »

u mnie we wrocku wymiana 80zł + koszt uszczelki (20-30zł) szyba 160-170zł zielona
arex2006

Post autor: arex2006 »

sorka za delikaną odgrzewkę;
Uni wymieniałes w końcu szybę? Jeśli tak to gdzie i za ile, musze koniecznie to zrobić bo wczoraj jełopy sypiąc żwir na dach biurowca okaleczyłi mi szybę w dwóch miejscach a za 17 dni przegląd :/
unikorn

Post autor: unikorn »

Nie robiłem :/ mam zamiar ale na razie ważniejsze koszty w innym miejscu się pojawiły.
Jedziesz na miedzianą?
arex2006

Post autor: arex2006 »

nie jadę, mam do wymiany tylną belkę bo jeździć się nie da; tak mocno huczy

ale szybę to musze koniecznie zrobić i to na dniach :/ Ostatnio się dowiedziałem że do Golfa czwórki taka zabawa kosztowała 550 pln ale ja znalazłem warsztat gdzie za samą robociznę biorą 40 pln netto. Ciekawe ile szyba będzie kosztowała
ODPOWIEDZ