Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

zawiasy w 3d r5

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

emino

zawiasy w 3d r5

Post autor: emino »

zawiasy , mam luzy na dzrwiach kierowcy , prawie sie już niedomykaja pomocy jak , i z czego zrobić nowe zawiasy!!!
czy można je kupić, a i co zrobic z rozbitymi otworami na bolce w zaeiasach!!!
wsmpw

Post autor: wsmpw »

ja sobie poradziłem wbijając wiertło w zawias...
Yakkul

Post autor: Yakkul »

ładne patenty ;-) a niezbyt kruche ? Ale z tego co zrozumiałem nie domykają się więc nie wina w zawiasach a w zamku co ? No w ASO napewno i na szrocie gdzieś od innych renówek
żuwik

Post autor: żuwik »

Yakkul pisze:Ale z tego co zrozumiałem nie domykają się więc nie wina w zawiasach a w zamku co ?
jak drzwi oklapną to zamek nim domknie musi unieść całe drzwi, jak oklapną bardzo to trzeba ostro trzaskać.... Wina leży w zawiasach. Jak nie ma luzu na zawiasach to zamka, ale w R5 takich cudów nie należy się spodziewać ;)
Benon

Post autor: Benon »

Potrzebna Ci będzie wiertarka kątowa, zwykłą nie ma dojścia.

Zmierz suwmiarką największą średnicę otworu w zawiasie
(bo jest pewno wybity we wszystkie strony) i dobierz wiertło tej średnicy.

Jak masz już dziurę, to albo zamawiasz u tokarza tulejki/bolce,
albo kupujesz słabej jakości(miękkie) wiertło, sklepujesz z jednej strony co by nie przeleciało,
no i łamiesz część wiercącą :)

Trochę zabawy z tym jest.

Ja sam długo zwlekałem przez co mam połamane listwy przy słupkach od łupania drzwiami :/

Powodzonka :)
lodoo
Post autor: lodoo »

sa zestawy naprawcze - sworznie+tulejki... rozwierca sie pod srednice tulejki i wbija tulejki w zawiasy a nastepnie sworzen w srodek.... mialem taku siebie robione ale nie wiem kto to robil... mozliwe ze to wszystko bylo dorabiae a nie kupowane jao zestaw naprawczy, ale nie sadze bo wykonanie jest dosc dokladne.....
emino

Post autor: emino »

dolny miałem bardziej rozbity , kontowka, no wiadomo , bez niej ani rusz!!!!!
dałem rade porobiłem na wiertla, tak jak kolega z pabianic, koszt około10zl, dwa wiertła,
oczywiście nie chińskie, i spoko luzik jest ale malutki , wiadomo, to nie nowe auto,
ale dzieki cenne informacje/miałemjechac do tokarz i dotaczać , ale mi sie nagli , bo auto stoi na dworzu , i warunki nie takie , wiec terza musze przyspidowac skończyc remont i w droge, hehehe pozdro
Awatar użytkownika
nikos

Post autor: nikos »

jak zamontować regulowane zawiasy i skąd takie coś wsiąść (clio?? ), kilka osób montowało ale nie opisało jak :p
lodoo
Post autor: lodoo »

zawiasy z R5 - niektóre wersje miały przykręcane...

musisz obciąć fabryczne spawane i pod spodem są otwory na montaż takich przykręcanych... z tego co pamiętam, rzecz tyczy się tylko drzwi, słupków nie... na słupkach zostają spawane...

robił taką przeróbkę Krystian na pewno...
ODPOWIEDZ