Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

sterowanie centralnym zamkiem

Wszystko co związane z elektryką i elektroniką w Renault 5.

Moderator: Moderatorzy

zanat

sterowanie centralnym zamkiem

Post autor: zanat »

Witam. Niestety zgubiłem kluczyki od mojej renatki. I od jakiegoś tygodnia sie nie odnalazły. Autko już otworzyłem i odpaliłem ale chciałbym uruchomić centralny na innej centralce. W związku z tym mam pytanie. Czy ktoś wie może gdzie jest fabrycznie zamontowana centralka od sterowania centralnym zamkiem w renult5 1,4 gtr? Ta sterowana podczerwienią. Narazie odłączyłem czujnik podczerwieni nad lusterkiem i zamki bo obawiam sie że klucze mogli znaleźć moi sąsiedzi którzy za bardzo mnie nie lubią, ale to jest tylko półśrodek. I jeszcze drugie pytanko w jaki sposób otworzyć tylna klapę jeżeli jest zamknięta a ja nie mam kluczyków. Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi.
Karol

Post autor: Karol »

łomem :) a najlepiej wejdź od środka, poskładaj fotele, i pomajstruj przy zamku :)
Yakkul

Post autor: Yakkul »

Mógłbym ci pomóc ale obecnie jestem w Płocku, jeśli chcesz bezinwazyjnie zgłoś się do najbliższego punktu dorabiania kluczy powinni podać ci kontakt do awaryjnego otwierania ... nestety to kosztuje.

Jak masz czas i chęci centralkę odnajdziesz po wiązce kabli prowadzących od siłowników z drzwi, też nie wiem gdzie mogą się znajdować, ale znajdziesz na pewno - rzuca się w oczy

możesz spróbować ale nie wiem czy gość dalej się tym zajmuje trochę czasu minęło :
Robert Ratajczak
85-717 Bydgoszcz
Skłodowskiej-Curie 31
ODPOWIEDZ