Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
problem z silnikiem:( (bierze olej)
Moderator: Moderatorzy
problem z silnikiem:( (bierze olej)
A więc jak w temacie
niedawno silnik zaczął chodzić na 3 garach, myślałem ze to tylko świeca. Jedna świeca była zalana olejem. Z skąd ten olej, czy da rade jakimś tanim kosztem to naprawić czy lepiej szukać drugiego silnika??

Mi też mechanik tak powiedział jak mu rzuciłem temata remontu... i co kupie silnik a po pewnym czasie wyjdzie że też olej bierze albo jeszcze inne cudawsmpw pisze:...jak bedzie dupa to w tych czasach lepiej drugi motor kupić.......

Dzięki wole swój zrobić... przynajmniej będę wiedział co mam

Takie moje zdanie ale nie wszyscy muszą się ze mną zgadzać

Qucor najtańszy koszt to:
honowanie cylindrów, i koniecznie sprawdź tłoki a pierścionki jak trochę podszlifujesz będą pasowały od clio, są szersze - dłuższe, uszczelki uszczelkami, ale wał i panewki - bardzo ważna sprawa. Pompa oleju i wody, rozrząd, zawory gniazda itd itp. Jak masz czas i możliwości to się opłaca. Ja miałem możliwości i po trochu czas napewno wyszło powyżej 500zł remont z uszczelkami i pierdółkami a nie jest jak nowy i nigdy nie będzie.
Jak komuś zlecisz generalkę i ma być solidnie wyjdzie dużo więcej a kupisz nowy silnik choćby od clio i masz o wiele lepszy komfort, nio i nie będzie tak głodny na olej.
Po pierwsze pomyśleć czy się opłaca, ja miałem po kosztach ale i tak przegiąłem, czlowiek uczy się na błędach. Tylko podpowiadam, twój wybór
honowanie cylindrów, i koniecznie sprawdź tłoki a pierścionki jak trochę podszlifujesz będą pasowały od clio, są szersze - dłuższe, uszczelki uszczelkami, ale wał i panewki - bardzo ważna sprawa. Pompa oleju i wody, rozrząd, zawory gniazda itd itp. Jak masz czas i możliwości to się opłaca. Ja miałem możliwości i po trochu czas napewno wyszło powyżej 500zł remont z uszczelkami i pierdółkami a nie jest jak nowy i nigdy nie będzie.
Jak komuś zlecisz generalkę i ma być solidnie wyjdzie dużo więcej a kupisz nowy silnik choćby od clio i masz o wiele lepszy komfort, nio i nie będzie tak głodny na olej.
Po pierwsze pomyśleć czy się opłaca, ja miałem po kosztach ale i tak przegiąłem, czlowiek uczy się na błędach. Tylko podpowiadam, twój wybór

No właśnie też to o tym piszę... co z tego że kupię silnik jak się na tym nie znam i kupie rzęcha... który za parę miechów klęknie...makhi pisze:nowy silnik? chyba nowy stary.Tylko skąd wiedziedz żę ten nowy silnik nie rozkraczy sie zachwile.
A remontu nie będę robił sam tylko u znajomego mechanika... części powoli zbieram i jak będę miał większość to wtedy wstawiam autko na tydzień żeby koleś miał spokój i niech działa...
A powiedzcie mi czy konieczna jest wymiana pompy wody i oleju

Z góry Dziękować