Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Uszkodzony włącznik

Wszystko co związane z elektryką i elektroniką w Renault 5.

Moderator: Moderatorzy

Yakkul

Uszkodzony włącznik

Post autor: Yakkul »

Poszukuję takiego cuda

Obrazek

Kupowałem w elektroniku na mieście potrzebny mi był od ręki i kosztował ok 10zł. W mig się rozsypał, W necie są ceny ok 2zł /szt.

Teraz wolę poczekać i kupić solidny

Parametry: 12V 10A lub więcej, przełącznik 2 pozycyjny 3 lub 6 pin

Jeśli ktoś wie coś na temat takich włączników [glow=red]solidnych[/glow] byłbym wdzięczny za radę
lodoo
Post autor: lodoo »

jak szybko pada to podlacz go przez przekaznik... i staraj sie nie lutowac koncowek jesli to mozliwe... te tanie po okolo 1-2zl to gowienko ale tak kolo 0 to jzu porzadne chodza....
Yakkul

właśnie kupiłem taki "solidny" nie padają styki a poprostu cały się rozleciał, dźwignia wpadła do środka a plastik odłączył się od metalu. Mam instalację na przekaźnikach, co do przęłączników nie używam zbytnio siły a się spsuł. Myślałem o jakiś profesionalnych ale nigdzie nie mogę znaleźć.
supermonster

Post autor: supermonster »

moze na złomowisku samolotów znajdziesz.... :-P
pavko

Post autor: pavko »

supermonster pisze:moze na złomowisku samolotów znajdziesz.... :-P
Mówisz - masz:
włącznik
Yakkul

Dzięki chłopaki to jest to czego szukałem :mrgreen:
ODPOWIEDZ