Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Pompa Paliwa - nie podaje benzyny
Moderator: Moderatorzy
Pompa Paliwa - nie podaje benzyny
Witam 1.7 F3N 740 - monowtrysk pompa paliwa przy zbiorniku
Więc tak po przekreceniu stacyjki powinna zrobić zzzzzt a tu nic trup cicho
I po przełączeniu z gazu na benzynę nie podaje paliwa
Sprawdzone przewody co idą do pompy zasilanie pompa podpięta na krótka pod aku działa bzyczy
Bezpieczniki sprawdzone
Przekażniki przy kompie tez takie 2 zielone
I nadal nic - czy moze być przyczyna centealka od gazu chociaż to nie ma znaczenia czy benzyna czy gaz po przekreceniu kluczyka powinna za zgrzytać na chwilkę
Więc tak po przekreceniu stacyjki powinna zrobić zzzzzt a tu nic trup cicho
I po przełączeniu z gazu na benzynę nie podaje paliwa
Sprawdzone przewody co idą do pompy zasilanie pompa podpięta na krótka pod aku działa bzyczy
Bezpieczniki sprawdzone
Przekażniki przy kompie tez takie 2 zielone
I nadal nic - czy moze być przyczyna centealka od gazu chociaż to nie ma znaczenia czy benzyna czy gaz po przekreceniu kluczyka powinna za zgrzytać na chwilkę
R5 1.4 - GTT
GG: 645045
dzisiaj posprawdzałe wszystko
i jest tak
po odpięciu wiązki tył
miernikiem pod masę w kostce i pod BIAŁY gruby w kostce i pysk stacyjkę
i coo pojawia się 12 volt i ginie po jakiś 2 - 3 sekundach
jak próbóje odpalić na benzynie to też się pojawia a po puszczeniu kluczyka ginie 12 volt
i teraz lepsze wpinam wiązkę z tyłu i zonk nie ma napięcia na białym kablu POPROSTU GINIE
Wiązka tyl od pompy przedzwoniona styk kabli jest
W tylnym prawym boczku nie mam czarnej kości idą kable bezpośrednio od wiązki do pompy
i jest tak
po odpięciu wiązki tył
miernikiem pod masę w kostce i pod BIAŁY gruby w kostce i pysk stacyjkę
i coo pojawia się 12 volt i ginie po jakiś 2 - 3 sekundach
jak próbóje odpalić na benzynie to też się pojawia a po puszczeniu kluczyka ginie 12 volt
i teraz lepsze wpinam wiązkę z tyłu i zonk nie ma napięcia na białym kablu POPROSTU GINIE
Wiązka tyl od pompy przedzwoniona styk kabli jest
W tylnym prawym boczku nie mam czarnej kości idą kable bezpośrednio od wiązki do pompy
R5 1.4 - GTT
Popros o pomoc Rybke. Posadz ja do kluczyka i niech chebluje a ty w tym czasie na krotko pompe kablami z aku. Jak silnik zagada pusc kapelki, niech sie wypali i juz wiesz ze masz walniete kable, albo cos ogolnie w elektryce. Podepniesz pozniej napiecie do pompy za stacyjko i powinno byc miodzio
Przekrecona stacyjka pompka dziala. Hmm chyba dobrze kombinuje