Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

1.4 a 1.1

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

wsmpw

1.4 a 1.1

Post autor: wsmpw »

zauważyłem z waszych zdjęc że silnik 1.1 jest taki sam jak 1.4 z wyglądu czy tak jest??
el_palindo

Re: 1.4 a 1.1

Post autor: el_palindo »

wsmpw pisze:zauważyłem z waszych zdjęc że silnik 1.1 jest taki sam jak 1.4 z wyglądu czy tak jest??
różni się zazwyczaj układem zapłonowym i obudową filtra powietrza ;-)
Patron

Post autor: Patron »

no i różni się troche średnicą tulei i tłoków :lol:
supermonster

Post autor: supermonster »

i mocą... :lol:
wsmpw

to ja wiem ze mają większą pojemność skokową ale z zewnątrz blok jest identyczny
Dziku

Post autor: Dziku »

Blok jest taki sam, inne są tulej tłoki, wał i korby. Ba blok z c3j jest taki sam jak 1,1 '78. Jak wywalałem na złom to położyłem obok siebie, i sie okazało że to samo, nawet coś mierzyłem bo mi sie wierzyc nie chciało.
Pozdro
jjmag

Post autor: jjmag »

podepnę się i trochę odświeżę temacik a chodzi mi o to czy występują jakieś różnice w pompie wodnej dokładnie mocowanie do bloku czy jest identyczne bo mam od swojej poprzedniej 1,4 pompę wodną dobrą a w obecnej 1,1 dokonuje mi żywota
macky

Post autor: macky »

nie ma różnicy
wsmpw

troszke jest skoro masz gaźnik podgrzewany to pompka od 1.4 mono sie nie nada ewentualnie możesz poźucić podgrzewanie gaźnika ale to ja już nie wiem czy będzie ok..
corey16

Post autor: corey16 »

nie dam se reki uciąć ale chyba nie musisz zmieniać pompy
jjmag

Post autor: jjmag »

a co zakładać sam wkład, raczej odpada zakładałem u szwagra w golfie i 150 zeta miesiąca nie wytrzymało, później znalazłem dobrą używkę za 50 dych i pół roku jak na tym jeździ bez problemów
ODPOWIEDZ