Posiadam Renault 5 Super 1.4 mono.
Podczas jazdy słyszę tarcie klocków z przodu (dosyć głośno). Zacisk ma mały luz na prowadnicach (da się przesunąć ręką). Zestaw naprawczy (2 prowadnice + uszczelki) mają ten sam wymiar co moje używane 20 mm (zewnątrz). Wymiana bez sensu. Czy jest jakiś sposób na naprawienie ( może tulejki w zacisku). Gdzie zdobyć i czy są wymienialne?
Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Luzy na prowadnicach
Moderator: Moderatorzy
Luzy na prowadnicach
Witam forumowiczów. Mam do Was pytanie, a w zasadzie to mój tata i którego tutaj zacytuję. Wszelkie nieścisłości w pytaniu nie są ode mnie zależne, ponieważ jego nie została przeze mnie napisana, a jedynie zacytowana.
-
A zestaw montażowy klocków jest kompletny, że tak zapytam?
Coś takiego http://www.motointegrator.pl/produkty/3 ... ive-pfk210
Bo jak Cytryn & Gumiak wymieniajo klocki w stodole to często brakuje połowy elementów i wtedy klocki piszczo, tro o tarcze i hałasujo.
Poza tym tłoczki chodzą dobrze? Nie trzeba by czasem zacisków zregenerować?
Coś takiego http://www.motointegrator.pl/produkty/3 ... ive-pfk210
Bo jak Cytryn & Gumiak wymieniajo klocki w stodole to często brakuje połowy elementów i wtedy klocki piszczo, tro o tarcze i hałasujo.
Poza tym tłoczki chodzą dobrze? Nie trzeba by czasem zacisków zregenerować?
W tych bendixach konieczne jest utrzymywanie w czystości oraz regularne smarowanie tulejek - prowadnic. Oczywiście SPECJALNY smar do zacisków hamulcowych.
Naturalnie to samo z tłoczkiem - może ma wżery i nie odbija do końca.
No i jak Dredzioch napisał - jak C&G wymieniajo to nie wiedzo jak te niepotrzebne druciki idom
Naturalnie to samo z tłoczkiem - może ma wżery i nie odbija do końca.
No i jak Dredzioch napisał - jak C&G wymieniajo to nie wiedzo jak te niepotrzebne druciki idom

Witam po bardzo długiej nieobecności, ale pisze znowu na prośbę mojego taty ponieważ sam nie użytkuje tego samochodu.
Ile oringów gumowych zakłada się w prowadnicy zacisków hamulcowych z przodu? Przy rozebraniu był tylko jeden środkowy, a są tylko trzy kanałki. Jak jest oryginalnie? Zacisk na prowadnicach ma luz. Co można zrobić, żeby go zlikwidować?
Ile oringów gumowych zakłada się w prowadnicy zacisków hamulcowych z przodu? Przy rozebraniu był tylko jeden środkowy, a są tylko trzy kanałki. Jak jest oryginalnie? Zacisk na prowadnicach ma luz. Co można zrobić, żeby go zlikwidować?